1 Ocak'tan itibaren nakliyecileri yeni yol vergileri bekliyor

1 Ocak'tan itibaren nakliyecileri yeni yol vergileri bekliyor

Fransa’nın Ocak 2014 yılı itibariyle ulusal yol ve otoyollar üzerinde uygulamaya başlayacağı çevre vergisi Ecotaxe ülke içine giren 3,5 ton ve üzeri TIR’lar için geçerli olacak.

Fransa'da Ekim 2013'te yürürlüğe girmesi beklenen yeni ulusal yol vergisi Ecotaxe 1 Ocak 2014'e ertelendi. 1 Ocak 2014'ten itibaren Ecotaxe uygulanan bir yoldan geçerli bir otomatik ödeme cihazı kullanmadan geçenleri 750 Avro para cezası bekliyor. Anlık kayıt yaptırarak nakit ödemeyi tercih edenler için ise çok sayıda evrakı yanlarında hazır bulundurma ve eksiksiz sunma koşulu aranıyor.

Yakıt, Vergi iadesi, 24 saat araç bakım/tamir hizmeti, online hizmetler ve bir çok farklı hizmet sunan konunun önemine dikkat çeken DKV yetkilileri ise; yeni Ecotaxe ile uyumlu DKV Box cihazıyla şirketlerin evrak yükünü azaltarak, Ecotaxe'ta yüzde 10 indirim fırsatı sağladığını ifade ediyor.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 3,5 ton üzerindeki kamyonlar için ücret ödenecek yollar: Devlet yolları, çeşitli şehirlerarası yollar ve otoyol bölümleri. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.