1 Temmuz’dan İtibaren Türkiye İran’a Geçişleri Kapatacak

1 Temmuz’dan İtibaren Türkiye İran’a Geçişleri Kapatacak

Türkiye ve İran arasındaki boş girişler dahil, anlaşma gereği serbest olarak gerçekleştiriliyordu. Ancak İran, geçişleri Türk taşımacılarına kapatıldı. Bakanlık gereğini yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, ülkemiz ile İran arasındaki (boş girişler dahil) ikili taşımalar ile iki ülke üzerinden gerçekleştirilen transit taşımalar mevcut anlaşma uyarınca serbest olarak gerçekleştirilmektedir.

Bakanlığa gelen şikayetler arttı

Ancak, UND ve İran’a taşıma yapan firmalarca, yük almak üzere İran’a boş giriş yapacak Türk taşıtlarına İran tarafınca müsaade edilmediği yönünde Bakanlıklarına şikâyetlerin yapıldığı ve yapılan araştırmalarda bu yöndeki şikâyetlerin doğruluğunun tespit edildiği belirlendi.

Bakanlık’tan alınacak özel izne tabi olacak

Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İran makamları ile yapılan yazışmalarda da bir sonuç alınamadığından karşılıklılık ilkesi çerçevesinde 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle İran plakalı ticari araçların ülkemize boş giriş yapıp kendi ülkesine yük almaları Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınacak özel iznine tabi olacak.

1 Temmuz’da İran plakalarına izin verilmeyecek

Bu çerçevede, 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle ülkemize boş olarak giriş yapacak İran plakalı taşıtların ülkemize girişlerine izin verilemeyecektir.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum