10.Teknoloji Ödülleri yarışmasında Kentkart finale kaldı

10.Teknoloji Ödülleri yarışmasında Kentkart finale kaldı

Kentkart, 10. Teknoloji Ödülleri Orta Ölçekli Firma Ürün Kategorisinde en başarılı ilk 5 projeden biri olarak finale kaldı.

Kentkart Ege Elektronik A.Ş., Conrad İstanbul Otel’de gerçekleştirilen TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 10. Teknoloji Ödülleri ödül töreninde 192 başvuru arasında Orta Ölçekli Firma Ürün Kategorisinde en başarılı ilk 5 projeden biri olarak finale kaldı. Etkinlik boyunca toplu taşıma alanında çığır açan “Yeni Nesil Araç İçi Kontrol Merkezi” hakkında poster sunumu yapan Kentkart Gn. Müdürü Ercan Ünal, bu donanım ile toplu taşıma araçlarında ücret toplama, yolcu bilgilendirme ve kamera sistemlerinin tek bir merkezden yönetilebildiği bir araç içi kontrol merkezi tasarladıklarını ifade etti.


Ayrıca Ünal, yeni cihazların Sırbistan başkenti Belgrad, Manisa, Mersin ve Burdur’da kullanıldığı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. "ARGE yatırımı gelecek için önemli"
Poster Sunumları sonrasında konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve TTGV Başkanı Cengiz Ultav, bu yılki katılımdan, yarışmaya katılan firma ve proje sayısındaki artıştan mutluluk duyduklarını ve ARGE’ye yapılan yatırımların artarak sürmesinin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten konuşmalarda bulundular. Kentkart daha önce de uluslararası yarışmalarda toplu ulaşım alanında buluş gösteren çözümlere imza atmış, her yıl Paris’te düzenlenen SESAMES yarışmasında da 2000, 2007, 2010 yıllarında başarılı uygulamalarından dolayı ödüllendirilmişti. www.tasimacilar.com 15.06.2012/12:05