“10 yaşından büyük servis araçlarına uygunluk belgesi alınmalı”

“10 yaşından büyük servis araçlarına uygunluk belgesi alınmalı”

Trafik güvenliği ve yolcu güvenliği bakımından da önemli bir konu olan servis araçlarının uygunluk belgesi alması konusunda da çok hassas olunması gereklidir.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaza sürpriz bir ziyarette bulunarak farklı birçok projede belediyeyle birlikte çalışmak istediklerini dile getirdiler. TMMOB Makine Mühendisler Odası Başkanı Hüseyin Atıcı ve yönetimde görevli üyelerle Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaza sürpriz bir ziyarette bulunarak farklı birçok projede belediyeyle birlikte çalışmak istediklerini dile getirdiler. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Bahadır Dinçer’inde hazır bulunduğu görüşmede Zihni Aldırmaz’ a çalışmayı önerdikleri projeler hakkında sunum yapan Oda Başkanı Atıcı uzun süredir aktif bir şekil de yollarda olan servis araçlarının ciddi bir şekilde denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Buna istinaden servis araçlarının düzenli periyotlarla bakımlarının tam yapılmasının ve bunlarında düzenli şekilde denetimlerinin olması gerektiğini bildirdi. Atıcı şehir için de taşımacılık yapan bu araçların çoğunun kuralları hiçe saydığının da altını çizdi. “10 yaşından büyük servis araçlarına uygunluk belgesi alınmalı”
Arıcı trafik güvenliği ve yolcu güvenliği bakımından da önemli bir konu olan servis araçlarının uygunluk belgesi alması konusunda da çok hassas olduklarını Arıcı; 10 yaşından büyük servis araçlarına uygunluk belgesi alması” gerektiğini kaydetti. Hüseyin Atıcı, “Bu iş maliyetli olduğu için birçoğu‘uygunluk raporu’ almıyor. Her konuda olduğu gibi, bu konuda duyarlı olacağınızdan eminiz” şeklinde konuştu. Büyükşehir belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, “Çocukların ve insanların hayatı bizim için çok önemli” bu konuda gerekken hassasiyeti, göstereceklerinin altını çizdiler. Son yıllarda sayıları hızla artan servis araçlarının sorunlarında da ciddi boyutlarda büyüdüğünü denetlemelerde son derece hassas olunacağı bu konuya özel bir ihtimam gösterileceği vurgulandı. www.tasimacilar.com 02.08.2012 / 13:05