100 milyon gösterim, 25 milyon izlenme, 1,5 milyon etkileşim

100 milyon gösterim, 25 milyon izlenme, 1,5 milyon etkileşim

Petrol Ofisi’nin, özel günlerde ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ başlığı altında yayınladığı videolar, sosyal medyada büyük ilgi çekiyor.

Petrol Ofisi’nin özel ve önemli günlerde ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ başlıklı videoları da, ulaştığı rakamlar ile bu başarının en önemli örneklerinden birini oluşturuyor. Petrol Ofisi, Ekim 2018 itibari ile hayata geçirdiği proje kapsamında sosyal medya hesaplarından, Cumhuriyet Bayramı,  Atatürk’ü Anma Günü, Öğretmenler Günü, Dünya Kadınlar Günü, Çanakkale Zaferi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Anneler Günü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Babalar Günü, Zafer Bayramı gibi özel ve önemli günlerde toplam 13 video yayınladı.

Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı Sunay Akın ile sosyal medya ajansı Promoqube imzalarını taşıyan Petrol Ofisi’nin ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ videolarında, yayınlanacaklara özel gün ile ilintili olarak toplumun büyük kesimi tarafından bilinmeyen veya unutulmuş insanlar ve olayların illüstrasyonlarla, çizimlerle desteklenmiş hikâyeler yer alıyor. Kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman keyifle izlenen hikâyelerle kalplere dokunan bu  videolar, yayınlandığı Petrol Ofisi’nin YouTube, Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarında da büyük ilgi topluyor. Bu kapsamda 2018 yılı Ekim ayından bu yana Petrol Ofisi’nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı 13 video, toplamda ulaştığı 100 milyona yakın gösterim, 25 milyondan fazla izlenme ve 1.5 milyona yaklaşan kullanıcı etkileşimi ile de büyük bir başarıya imza attı.

petrol_ofisi.jpg

Türkiye’nin Ofisi’nden, ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’

Türkiye’nin en köklü ve güçlü markalarından biri olarak Petrol Ofisi’nin, bugüne kadar hep gelişime odaklandığına, öncülük yaptığına vurgu yapan Petrol Ofisi CMO’su Beril Alakoç, şöyle konuştu. “Petrol Ofisi, bu topraklarda doğmuş çok önemli bir değer olarak, Türkiye’nin Ofisi olarak, kurulduğu ilk günden bu yana ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı ilke edinmiştir. Bu yaklaşımını, salt sektörüne ya da ticarete değil topluma hizmetine de yansıttı. Petrol Ofisi, Türkiye’nin gelişimine her alanda katkıda bulunmak için 79 yıldır durmadan çalışıyor. Dolayısıyla bu yaklaşımımız, özel günler için planladığımız projemizi de şekillendirdi ve Petrol Ofisi’nin gelişime katkısı ve öncülüğü ile de örtüşen ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ çatısını oluşturduk. Bazıları Sunay Akın, bazıları da Promoqube imzası taşıyan bu çalışmalarımız, gerçekten de büyük ilgi ve takdir görüyor.

Gelişime ilham veriyor, motivasyon kaynağı oluyorlar

Ancak sosyal medya hesaplarımızda videoların ulaştığı başarılı rakamlar kadar, yarattığı etki ve duygular da çok önemli. Çünkü aldığımız öyle yoğun ve olumlu etkileşimler var ki, bizlere gerçekten de kalplere dokunduğumuzu hissettiriyor. Ayrıca ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ için özellikle, gelişim için ilham veren karakterlerin öykülerini buluyor ve işliyoruz. Bu nedenle öğretmenler öğrencilerine, aileler çocuklarına, hatta teknik direktörler sporcularına gösteriyor. Hatta videolarımız, yoğun olarak whatsapp’tan arkadaşlarıyla, gruplarla paylaşılıyor ancak bu rakamlara yansımıyor. Dolayısıyla önemli günlerdeki paylaşımlarımız aslında çok daha yaygın ve çok daha güçlü bir etki yaratıyor. Her alanda olduğu gibi bu çalışmamızda da doğru, Petrol Ofisi’ne yakışır işler yapmaya, ülkemizin, toplumumuzun gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

En çok izlenen 18 Mart, en çok etkileşim alan 29 Ekim videoları

İlki 2018 yılı Cumhuriyet Bayramı’nda yayınlanmaya başlayan Petrol Ofisi’nin önemli günlerde yayınladığı ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ başlıklı videoların içinde en çok izlenen ise Çanakkale Savaşı sırasında bir doktorun oğlunun hayatı pahasına sergilediği dramatik kahramanlık hikâyesini yansıtan 18 Mart’taki paylaşım oldu. İzlenme sıralamasında ikincilik ve üçüncülüğü ise 19 Mayıs ve 29 Ekim videoları paylaştı. Petrol Ofisi videolarında en çok etkileşimi ise 250’şer bin kişilik rakamlara ulaşan 2018 ve 2019 yıllarındaki Cumhuriyet Bayramı paylaşımları aldı. Sosyal medya mecraları bazında en çok izlenen Petrol Ofisi videoları ise YouTube’da 18 Mart, Facebook’da 29 Ekim, Instagram’da 19 Mayıs, Twitter’da ise 10 Kasım paylaşımları oldu.

Petrol Ofisi’nin sosyal medya hesaplarındaki bu dönemki etkileşimlerde ise; henüz paylaşılan 18 Mart videosu da, kısa sürede en çok ilgi çeken paylaşımlar arasında yer aldı. Çanakkale Savaşı sırasında ünlü bir ismin ağabeyinin ilham veren kahramanlığını “Kardeş Kokusu” başlığı ile yansıtan yeni 18 Mart videosu da, gördüğü yoğun ilgi ile daha şimdiden en çok izlenenler liderliğine aday görünüyor.

Petrol Ofisi’nin ‘Gelişime Katkıda Bulunan İLK’ler’ serisinde 18 Mart videosunun yayınlanmasının ardından, 23 Nisan videosu da daha şimdiden sosyal medyada en çok merak edilen konular arasına girdi. 

Beril Alakoç

beril_alakoc.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.