13. Bosch Global Tedarikçi Ödülleri Sahiplerini Buldu

13. Bosch Global Tedarikçi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bosch Global Tedarikçi Ödülleri adı altında bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen ödül töreninde dokuz ülkeden 38 yerel tedarikçi “Bosch Global Tedarikçi Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Bosch Grubu’nun; ürün, hizmet, üretim tedariklerinde öne çıkan şirketleri ödüllendirmek amacıyla sunduğu ve sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan “Bosch Global Tedarikçi Ödülü”, bu sene 13. kez sahiplerini buldu. Türkiye’den Çelikel Aliminyum; Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, Japonya, Kore, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri’nden tedarikçilerle birlikte “Bosch Global Tedarikçi” ödülüne layık görüldü. Çelikel Aluminyum, 9 ülkeden toplam 28 tedarikçinin 5 farklı kategoride ödüllendirildiği törende “Mekanik ve İkinci El Ürünler” kategorisinde ödül aldı.

Denner: ‘Ödül, başarıları tasdik ederken, yeni başarılara ilham veriyor’

Stuttgart’ta düzenlenen ödül töreninde, Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, “Bosch Global Tedarikçi Ödülü bir yandan başarıları tasdik ederken diğer yandan da yeni başarılara ilham veriyor. En iyi tedarikçilerimizi ödüllendirerek diğer tüm tedarikçilerimizi de aynı performansı göstermeleri için motive etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yıl ki tema, ‘inovasyon ile rekabetçiliği artırmak’

Bu yıl verilen Bosch Global Tedarikçi Ödülü’nün teması, “inovasyon ile rekabetçiliği artırmak” oldu. Bu yeni kategoride ilk defa verilen ödül ise, mıknatıslar üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile öne çıkan Japon şirketi Shin Etsu Electronics Co., Ltd.’ye verildi. Bosch bu mıknatısları başta ABS sistemleri ve motorlar olmak üzere birçok uygulamasında kullanıyor. Törende yaptığı konuşmada “Bosch’un rekabet yeteneğini korumanın temel koşullarından biri inovasyon” diyen Robert Bosch GmbH Satın Alma ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Stefan Asenkerschbaumer, tedarikçilerin en önemli ortaklar olduğunu da ekledi. İnovasyonların tedarikçilere de yarar sağladığını belirten Asenkerschbaumer, “İnovasyonlardan herkes fayda sağlıyor. Bosch’tan sipariş alabilmek için gösterilen gayret, yeni fikirler ve yaratıcı yaklaşımlar hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiş durumda” dedi. Asenkerschbaumer, tedarikçilerin bu inovasyonları kendilerine yeni pazarlar açmak ve yeni iş fırsatları yaratmak için de kullanabileceklerinin de altını çizdi.

‘Tedearikçiler, inovasyon stratejimizin ayrılmaz parçası’

Bosch tedarikçilerinin ürün geliştirme çalışmalarına daha da erken bir aşamada entegre olmayı hedefliyor. Denner, “Tedarikçilerimiz, inovasyon stratejimizin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyorlar. Geliştirme aşamasının başlarından itibaren onların uzmanlığından ve yaratıcılığından yararlanmamız gerekiyor” dedi. Denner sözlerine şöyle devam etti, “Yeni fikirler, sonraki üretim maliyetleri üzerindeki en büyük etkiyi bu erken aşamada yapıyor. Bir ürünün rekabetçi olup olmadığı büyük ölçüde geliştirilmesi sırasında belirleniyor.”

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.