2. Türkiye Vinç Zirvesi sektörü buluşturdu

2. Türkiye Vinç Zirvesi sektörü buluşturdu

2. Türkiye Vinç Sektör Zirvesi sektörün önde gelen 140 firma yetkilisinin katılımı ile gerçekleştirildi. İSDER ve İMDER’in organize ettiği zirvede sektörün 2011 ve sonrası için yeni hedefleri belirlendi.

İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) ve Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) organize ettiği ve.Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve TSE yetkililerinin katıldığı 2. Türkiye Vinç Sektör Zirvesi sektörü buluşturdu. Çin geride bırakıldı Zirvede konuşan İMDER Başkanı Cüneyt Divriş, iş makineleri sektörünün 2010 yılında rekor bir büyüme sergileyerek dünya birincisi olduğunu kaydetti. Divriş; “İş makineleri sektörü geçen yıl yüzde 93’lük büyüme ile Çin’i de geride bırakarak liderliğe oturdu.” dedi. 2011 yılında yüzde 30’luk bir büyüme beklediklerini söyleyen Cüneyt Divriş; “2011 yılı büyüme rakamı ile aslında 2007 yılını bile yakalayamıyoruz. Geçen yıl 7 bin 700 adetlik bir satış gerçekleştirdik. Bu yıl ise bu rakamın 10 bin 1 olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


Zirvede alınan başlıca kararlara değinen Divriş; “Sektörde piyasa gözetim ve denetimi konusunda ciddi bir kampanya yapılması kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra FEM standartlarının ve güncel mevzuatlarının sektör için önemli olduğu ve bunların daha yoğun paylaşılması, iş sağlığı ve güvenliği konularında ciddi çalışmalara ihtiyaç olduğu ve bu konuda da çalışmalar yapılması kararları çıktı. Bunların yanı sıra tescil mekanizmasının ne kadar önemli olduğu ve yeni düzenlemelere gerek duyulduğu ortaya çıktı. Ayrıca sektör açısından Ar-Ge desteği, pazarlama ve ihracat kredisinin önemine vurgu yapıldı” diye konuştu. Sektörde uygunsuz üretim yüzde 40’larda Zirvede konuşan İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Genel Sekreteri Faruk Aksoy, sektörde 300 civarında vinç firması olduğunu tahmin ettiklerini, bunlardan 145’ine ulaşmayı başardıklarını ifade etti. Zirvede alınan piyasa gözetimi ve denetimi ile ilgili kararın oldukça önem arz ettiğine dikkat çeken Faruk Aksoy, sektördeki firmaların yüzde 40’ının uygunsuz ürün ürettiğine dair şikayetler aldıklarını açıkladı. Toplantıda konuşan İMDER & İSDER Vinç Komite Başkanı Memiş Kütükçü ise, vinç sektörüne ait istatistik bilgilerin yetersizliğinden yakınarak, “Sektörümüzde en önemli sorunlardan biri eğitim ve kalifiye eleman sorunu. Bu ihtiyaçlar artık hat safhaya gelmiştir. Kaliteli, güvenilir operatörlerin yetiştirilmesi için İSDER olarak kampanyalar yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.


14.01.2011-15.19 www.tasimacilar.com