20 yıllık sanoslar, artık Anadolu’da taşıyacak

20 yıllık sanoslar, artık Anadolu’da taşıyacak

Yeni alımlarla gençleşen filosu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır İzmirlilere hizmet veren Sanoslar, artık Anadolu’da hizmet verecek.

Otobüs filosunu yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 yıldır toplu ulaşımda kullandığı otobüsleri ihtiyacı olan il ve ilçelere hibe ediyor.

İzmir’in emektar otobüslerinin gönderileceği iller arasında Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Burdur, Aksaray, Amasya, Erzincan ve Karaman da var. Bakım ve onarımları yapıldıktan sonra gönderilecek otobüsler, gittikleri ilçe ve beldede kültür işleri ve sosyal hizmetlerde kullanılacaklar.

Sanosların 12'si noter kanalıyla teslim edildi

Yeni alımlarla gençleşen filosu ile İzmir Büyük Şehir Belediyesi, 20 yıldır İzmirlilere hizmet veren Sanoslar, artık Anadolu’da hizmet verecek. ESHOT Genel Müdürlüğü, ihtiyaç fazlası otobüslerini ihtiyacı olan şehirlere gönderiyor. İzmir'in ilçe belediyeleri tarafından kültürel ve sosyal hizmetlerde kullanılmak istenen 35 otobüs için meclis kararı alınmıştı. Hibe kararı çıkan otobüslerden 12'si noter kanalıyla yeni hizmet yerlerine teslim edilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısında, İzmir'in 5 ilçesi ile 8 şehrin 17 ilçesinden gelen hibe isteği daha görüşüldü. 29 Sanos'un ihtiyacı olan ilçelere hibe edilmesi meclis kararıyla kabul edildi. Kararla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs yardımı sınırlarını aşıp tüm Türkiye'ye yayıldı. ESHOT yetkilileri, İzmir'deki toplu ulaşımda kullanılan tüm otobüsleri klimalı yapma hedefiyle ihtiyaç fazlası duruma düşen Sanos marka otobüslerden 29'nun bakımları yapıldıktan sonra ihtiyacı olan ilçelere gönderileceğini belirtti.

64 Sanos hibe edildi

Torbalı, Bayındır, Kınık, Kemalpaşa, Çiğli, Çanakkale (Küçükkuyu, Ezine, Bozcaada), Aydın (İncirliova, Çine, Kuyucak) Aksaray (Saratlı ve Demirci), Amasya (Doğantepe), Balıkesir (Ayvalık), Erzincan (Yoğurtlu, Çağlayan, Mollaköy ve Geçit), Karaman (Güneyyurt), Burdur (Karamanlı ve Yeşilova) ilçelerine toplam 29 adet Sanos marka otobüs gönderme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği Sanos sayısı böylece 64'e çıkacak.

İzmir’de Sanos devri bitti

1993 yılında İzmir'de hizmete başlayan Sanos marka otobüsler, 20 yıl kesintisiz hizmet verdi. ESHOT Genel Müdürlüğü'nün otobüs filosunu gençleştirmek için yaptığı alımlarla ihtiyaç fazlası duruma düşen Sanos'lar, kaderine terk edilmek yerine, bakım ve onarımları yapıldıktan sonra gönderildikleri belediyelerde kültür ve sosyal hizmetlerde kullanılacak. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.