2008’den Beri Üstra Hannover’ın Tercihi Allison Hibrid Donanımlı Otobüsler

2008’den Beri Üstra Hannover’ın Tercihi Allison Hibrid Donanımlı Otobüsler

üstra Hannoversche Verkehrsbetriebe AG (üstra), filosu için Allison H 50 EP™ hibrid sistemi donanımlı dokuz adet 18-metrelik Solaris Urbino körüklü otobüsü teslim aldı.

İlk olarak 2008 yılında Allison H 50 EP™ hibrid sistemiyle donatılmış 18-metrelik Solaris Urbino’lar üstra Hannoversche Verkehrsbetriebe test etti. 2011 yılından bu yana üstra başarılı ile sonuçlanan test sürecinden sonra, 10 adet hibrid otobüs alımını sürdürdü. üstra ve Hannover bölge yönetimi izleği çevreci politikalar nedeniyle hibrit otobüslere odaklanmaya devam etti. Çevreye karşı geliştirilen bu duyarlılık çerçevesinde yakın zamanda gerçekleştirilen ihale ile Solaris Allison hibrid sistemi ile tasarlanmış dokuz adet daha körüklü otobüsü daha üstra’ya teslim edildi.

Yüksek yakıt verimliliği ve sessiz çalışma sistemi

Özellikle Allison H 50 EP™ sistemi ile donatılın araçların güvenilir konusunda şüphe duymadığını belirten üstra’nın Araç Mühendisliği ve Şehir İçi Otobüs Atölyesi’nden Sorumlu Yöneticisi Hubert Nawa; hibrid ünitesinin, yüksek yakıt verimliliği sunarken, durduktan sonra daha çabuk hızlanma ve yumuşak bir biçimde yavaşlayabilme sağladığına dikkat çekti. Sessiz çalışmasının da yolcular ve araç güzergâhındaki bölge sakinleri açısından olumlu olduğunu ayrıca sözlerine ekledi.

2011 yılından beri 10.5 milyon yolcu taşındı

Otobüsler öncelikle, duraklar arasında kısa mesafelerin olduğu, düşük ortalama hızlarda ilerleyen ve yolcu yoğunluğunun yüksek olduğu hatlarda kullanılacak. Bu hibrid otobüsler, dur-kalk şeklinde ilerleyen sürüşlerde düşürülen yakıt tüketimi, emisyon salınımı ve gürültü kirliliğinin yanı sıra geri-kazanılmış fren enerjisi avantajlarıyla önemli faydalar sunuyor. üstra filosunda benzer koşullarda hali hazırda kendini kanıtlamış 11 adet hibrid otobüs kullanılıyor. 2011 yılı Eylül ayından itibaren, bu otobüsler düzenli seferlerde ortalama 1.3 milyon kilometre (808,000 mil) yol kat edildi ve yaklaşık olarak 10.5 milyon yolcu taşındı.

Allison’un özgün hibrit teknolojisi

Allison H 50 EP™ sistemi, iki adet 75 kW'lık elektrik jeneratöründen sağlanan tork ile 181 kW (246 hp) Cummins ISB6.7 250H dizel motorundan üretilen torku harmanlayan iki modlu paralel hibrit tasarımı ile öne çıkıyor. Elektrik motorları, özellikle otobüsün kalkışında, dizel motora daha az gereksinim duyarak, güç ve torkun üretilmesinde katkı sağlıyor. Yüksek kapasiteli aküler frenleme sırasındaki enerjiyi depolayarak daha sonra otobüsü hızlandırmak için güç olarak yeniden kullanılıyor. Bu özellik, 2012 yılında 12 milyon kilometreden (7.5 milyon mil) daha fazla yol kat etmiş olan üstra'nın otobüs filosu için önemli bir avantaj sağlıyor.

www.tasimacilar.com


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.