2011 önce sağlık ve mutluluk sonra da bol başarı getirsin

Kara nakliyesi olmadan geçen beş günün sonunda neler mi yaşandı?

Lojistiği Seviyorum başlıklı yazımdan kısa bir sure sonra Swedish Association of Road Haulage Companies tarafından İsveç’teki dört bölgeyi kapsayacak şekilde hazırlanan ve International Road Transport Union (IRU) tarafından yayınlanan “Kara Nakliye Olmaksızın Bir Hafta” çalışmasını okudum (www.iru.org/index/cms-filesystem-action?file=mix.../week-without-trucks). Özetlemek gerekirse;

Birinci gün sonunda; Süt ve ekmek tükenecek,hastanelerde temiz çarşaf kalmayacak,çöpler birikmeye başlayacak, eczanelerde ilaç sıkıntısı başlayacak, gazeteler dağıtılamayacak, mektup ve paketler gönderilemeyecek, stoklar tükenmeye başlayacak, endüstriyel üretim yavaşlamaya başlayacak, alt yapı çalışmaları duracak ve yaşlılar için bakım hizmetleri aksamaya başlayacak.

İkinci gün sonunda; Eczaneler kapanma tehlikesinde kalacak, raflarda taze ürünler kalmayacak, bazı benzin istasyonlarında yakıt bitmeye başlayacak, toplu ulaşım kesintiye uğramaya başlayacak, restoranlarda erzaklar tükenmeye başlayacak, restoranlarda hijyen sorunları görülmeye başlayacak.

Üçüncü gün sonunda; Çiftliklerden süt toplanması sona erecek, raflarda süt ve süt ürünleri kalmayacak, yakıt sıkıntısı ciddi problem olmaya başlayacak, toplu ulaşımdaki sorunlar artacak, otellerde temiz çamaşır kalmayacak, okullarda sadece paketli kuru gıdalar verilemeye başlanacak ve öğretmenler çocuklara “yemeklerini getirmelerini” söyleyecek.

Dördüncü gün sonunda; Gıda sıkıntısı başlayacak, benzin istasyonlarında yakıt kalmayacak, otobüsler ve hava trafiği duracak, sokaklarda çöp yığınları oluşacak ve gazete basımı duracak.

VE beşinci gün sonunda; İçmeye suyu bitecek, oteller ve restoranlar kapanacak, okullarda yemek verilmemeye başlanacak ve endüstriyel üretim tamamen duracak...

Kara nakliyesiz 5 günü, lojistiksiz beş gün olarak da düşünebilirsiniz.

Niçin Lojistiği Seviyorum? Bu iş sevilmeden yapılamayacak kadar zor ve zahmetli ama sonuçları gereği, aşık olunacak kadar da önemli ve değerli. Hele bir de onsuz kalırsak!

Kara nakliyesiz ve lojistiksiz kalmayalım, Kalmamak için çalışalım

Oruç KAYA
O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık
Phone : 0216 641 93 20
GSM : 0532 791 69 62
www.o2lc.com

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.