2012 Mercedes-Benz Türk için rekorlar yılı oldu

2012 Mercedes-Benz Türk için rekorlar yılı oldu

Mercedes-Benz Türk 2013 yılını değerlendirdi. Esma Sultan Yalısında gerçekleştirilen toplantıya Mercedes-Benz Türk ailesinin katılımı bir hayli yoğun oldu.

2012 Değerlendirme toplantısına Direktörler Kurulu Üyeleri: Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Finansman & Controlling Müdürü Dr. Michael Nicklas, Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretim Direktörü Dr. Martin Walz, Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretim Direktörü Gerald Jank, Yöneticiler: Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz, Mercedes-Benz Türk Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ergiz Esen, Mercedes-Benz Türk Pazarlama İletişimi ve CRM Kısım Müdürü Gamze Şulen, Mercedes-Benz Türk Bayi Ağı Geliştirme Kısım Müdürü Didem Nalbant, Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Kısım Müdürü Tülin Steinhäuser, Mercedes-Benz Türk Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş. Müdürü Osman Nuri Aksoy, Mercedes-Benz Türk Finansal Hizmetler Genel Müdürü Tolga Oktay, Mercedes-Benz Türk Finansal Hizmetler Pazarlama ve Satış Direktörü Tayfun Öneş katıldı.


 


Yatırımlar 2012'de de devam etti

Sektörde 45. yılını dolduran Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin, 2012 yılını tarihi bir rekorla kapattığı belirtildi. Tüm ürün grupları dahil, toplamda 42 bin 726 adetlik (39 bin 852 adet yeni, 2 bin 874 adet 2.el) satış hacmi ile tarihinin en yüksek araç satışını gerçekleştiren şirketin yetkilileri, yıl boyunca yeni teknolojilere, yalın süreçlere, insan kaynağının gelişimine, Ar-Ge çalışmalarına, otobüs ve kamyon fabrikalarına yönelik yatırımlarına devam ettiğini belirti.

Mercedes-Benz Türk, sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, eğitim, kültür ve sanat alanındaki sponsorluk aktivitelerini de sürdürdü.

2012'de 40 milyon Euro yatırım yapıldı

Şirketin 2012 yılında yaklaşık 40 milyon Euro yatırım yaptığı ifade edilirken, 1967’de kurulduğu günden bu güne toplam yatırım tutarının 750 milyon Euro’ya ulaştığı bildirildi. Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin, üretime başladığı 1968 yılından bu yana toplam 65 bin otobüs ve 166 bin kamyon üretimi gerçekleştirdiği belirtildi.


Mercedes tarihinin en yüksek otomobil satışı

Otomobil ürün grubunda ise Mercedes-Benz Türk'ün, 2012 yılında 12 bin 730 adet otomobil satışı gerçekleştirerek tarihinin en yüksek otomobil satış adedine ulaştığı belirtildi. Şirket, 2012 yılının Kasım ayında Türkiye’de lansmanını yaptığı yeni A-Serisi ile yepyeni bir segmentte başarıya koşarken, 2013 yılında pazara sunacağı yeni S-, E- ve CLA-Serisi ile başarısını arttırarak sürdürmeyi hedefliyor.


Mercedes-Benz Türk A.Ş., 2012 yılında 3 bin 336 adet otobüs ve 16 bin 934 adet kamyon üretirken, her iki ürün grubunda da pazar liderliğini sürdürdü.

Son 14 yılın en yüksek otobüs satışı

Otobüs ürün grubunda, şehirler arası ve şehiriçi otobüs satışı ile toplamda bin 107 adetlik satış rakamına ulaştığı belirtilen şirketin, son 14 yılın en yüksek satış rakamına ulaşmayı başardığı belirtildi. Mercedes-Benz'in, yüzde 65’lik pazar payı ile yine en fazla tercih edilen şehirlerarası otobüs markası olduğu ifade edilirken, bunun ötesinde şirketin, ihracat rakamını geçtiğimiz yıla oranla yüzde 16 arttırarak başta Batı Avrupa olmak üzere 2 bin 230 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdiği bilgiside verildi.


11. kez pazar liderliği

Kamyon ürün grubunda ise; 2012 yılında 16 bin 781 adetlik rekor satış ile pazar payını yüzde 45’e çıkaran Mercedes-Benz Türk'ün, ağır kamyon pazarında peş peşe 11. kez pazar lideri olduğu ve yıl içinde toplamda bin 874 adetlik kamyon ihracatı gerçekleştirdiği ifade edildi.


Pazar payı yükseldi

Hafif ticari araçlar ürün grubunda ise Mercedes-Benz Türk'ün, 9 bin 234 adetlik satışla 2012’de pazar payını yüzde 12,5’e yükselttiği bildirildi. Pazara yeni sunduğu Citan aracı ile hafif ticari araçlar ürün gamını genişleten Mercedes-Benz Türk, 2013 yılında da satışlarını ve pazar paylarını arttırmayı planlıyor.


Mercedes-Benz Türk’ün, 2009 yılı içinde 2. el pazarında hizmet vermek üzere “Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş.” adı altında kurduğu şirket de 2012 yılını başarıyla kapattı. Öncelikle ticari araç olmak üzere otobüs, kamyon, hafif ticari araç ve otomobil ürün gruplarında 2.el hizmeti veren bu şirketin, 2012 yılında toplamda 2 bin 874 adetlik araç satışı gerçekleştirdiği belirtildi.


İki araçtan b,iri Mercedes-Benz Finanslı

Şirketin sattığı her iki araçtan birini Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. aracılığı ile kredilendirdiği ifade edilirken, üretim merkezlerine yaptığı yatırımların dışında müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda, ürünlerini geliştirmeye yönelik de yatırımlarını sürdürdüğü belirtildi.

Mercedes 2013'te olumlu gelişmeler bekliyor

2013 yılında Türkiye otomotiv sanayinde olumlu gelişmeler bekleyen Mercedes-Benz Türk, pazar paylarını arttırıp, pazardaki konumunu güçlendirmeyi, tüm ürün gruplarındaki pazar konumunu geliştirmeyi, yatırımlarını sürdürmeyi, müşteri ve pazar beklentileri doğrultusunda ürün portföyünü geliştirip genişletmeyi ve bayi, çalışan, tedarikçi işbirliği ile başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyor. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum