2013 Dakar rallisi zorlu etaplarla devam ediyor

2013 Dakar rallisi zorlu etaplarla devam ediyor

Dakar Rallisi'nin 4. ayağı sona erdi. 5. etap Arequipa’dan Arica’ya 172 kilometrelik bir kısmı kapsıyor. Programda rallinin Peru kısmı geride kalırken oldukça zorlu etaplardan oluşan Şili kısmı başlıyor.

Iveco ekibinden, Gerard de Rooy, Dakar Rallisinin kamyon sıralamalarındaki liderliğini yitirdi. Yarışın Nazca’dan Arequipa’ya uzanan 4. etabında De Rooy iki çukur, navigasyon hatası ve kumda sıkışma nedeniyle oldukça değerli 26 dakikasını kaybederek yarışı 7. sırada bitirdi.


Hans Stacey, sert geçtiği birkaç kasis dolayısıyla boynunu incitirken, ayrıca aracı takla atan Miki Biasion’u araçtan çıkarmak için de yarışa bir süre ara verdi. René Kuipers'in kılavuzu Moi Torrallardona’ya göre kumda sıkışan ve soğutma problemi yaşayan birçok otomobil ve kamyon vardı.

Gerard de Rooy: “Günümde değildim, hem de hiç. Daha yarışın başında kuma sıkıştık ve Mikki Biasion yardıma gelene kadar yaklaşık on dakika bekledik. Bunun ertesinde de olmayan bir geçişi aradığımız navigasyon hatasını yaptık. Geri dönerken ilk lastiğimiz patladı ve herkes bizi geçti. Sonrasında kayalık arazide giderken ikinci lastiğimiz de patladı. Daha fazla lastiğin patlamaması için daha sakin devam etmek zorundaydım” dedi.


Hans Stacey: “Bir süre Gerard’ın arkasındaydım ama onu takip edemedim. Birkaç kasiste aldığım darbelerden dolayı boynum incindi. Bu yüzden biraz yavaşlamak zorunda kaldım ve sonrasında yine Biasion’un aracını çekmek zorundaydım. Birkaç kez takla atmıştı ve oldukça hasar vardı, ama devam edebilirdi. Neyse ki bugün Iveco kamyonumuzla hiç teknik sorun yaşamadık. Umarım böyle devam eder daha yarışın bitimine çok var” şeklinde konuştu.

Çok zor bir gün geçirdiğini ifade eden, Iveco ekibinden Moi Torrallardona ise: "Birçok katılımcının pes ettiğini gördüm. Özellikle başlangıç çok zordu, kasisler ve kum. İkinci kısım da kayalarıyla oldukça zorladı. Miki orada bizi bekliyordu, Hans Stacey’e yardım etmişti ve devam etmek için yedek parçaya ihtiyacı vardı. Ancak ona yardım edemedik. Bitişe doğru bir lastiğimiz daha patladı ve zaman kaybettirdi. Ama genel olarak bakacak olursak kötü değildi. Bence René bugünle gurur duyabilir” şeklinde konuştu.

Jo Adua Petronas De Rooy Iveco ekibinin desteği ile sorunsuz bir yarışla 8. sırada bitirdi. Miki Biasion için beş saatini kaybettiği bu etap oldukça zorlu ve riskliydi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.