2013 Dünya Çevre günü’nde TÖHOB yenilikçi otobüsleri destekliyor

2013 Dünya Çevre günü’nde TÖHOB yenilikçi otobüsleri destekliyor

Uzun yıllar dizel araçlarla toplu taşımacılıkta hizmet veren Halk Otobüsçüleri gelişen teknolojiyle birlikte araç alımlarında da çevreye duyarlı olanları tercih ediyor.

Türkiye’de ilk kez 1970’li yılların sonunda kutlanmaya başlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle kentiçi ulaşımda önemli bir işlev üstlenen özel halk otobüsçüleri araç yenilemelerinde CNG, Hybrid, troleybüs ve elektrikli otobüslere dönük araştırmalara ağırlık verdi.

Kayseri toplu taşımasında CNG’li ve Elektrikli otobüsler kullanılacak

Kayseri toplu taşımasına CNG’li araçların ardından Elektrikli otobüslerde hizmet verecek. TÖHOB üyesi Kayseri Özel Halk Otobüsçüleri de araç filolarının önemli bir bölümünü CNG’li araçlardan oluştururken, filoların kalan bölümünde ise dönüşümü çevreye duyarlı araçlardan oluşturmaya devam ediyor.

Ayrıca TÖHOB, Çin’de faaliyet gösteren elektrikli otobüs üreticisi BYD firması temsilcilerinin de üretimini yaptıkları 12 metrelik toplu taşıma aracını test amaçlı kullanmak amacıyla ilk olarak Kayseri’ye getirilmesine öncülük ederek çevreye gösterdikleri öneme de dikkat çekerek Elektrikli otobüs uygulaması ile kentiçi ulaşımda hava ve gürültü kirliliğinin önleneceği ve çevrenin korunmasına toplu ulaşım araçlarıyla en büyük katkının sağlanılacağına da inanıyor.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.