22.komite seçimleri yaklaşıyor

22.komite seçimleri yaklaşıyor

Sektör sorunlarının masaya yatırıldığı, yönetmeliklerle ilgili değişikliklerin ve sektördeki son gelişmelerin konuşulduğu İSTAB toplantısı kahvaltı eşliğinde gerçekleşti.

İSTAB toplantısında konuşma yapan başkan Ahmet Karakış, sektörde ki sorunların arttığını, yaşanan olumsuz olayların ulusal basın da abartılarak aktarıldığını ve tüm sektörü zan altında bıraktığını söyledi.  Karakış, “Bizim de daha dikkatli olmamız gereken durumlar var ama tüm sektörü aynı keseye koyup bu karalamaların yapılması doğru değil” dedi.

Sektör esnafının heyecanla beklediği plaka tahdidi meselesine de değinen Karakış, yaptıkları çalışmalar neticesiyle tahdit için heyecanlandıklarını fakat 10 yıllık bir belgelendirme tahsisisiyle beraber yönerge çıkması sonucunda üzüldüklerini ifade etti. Uygulanabilirliği mümkün olmayan bu yönerge için İSAROD ve esnaf odalarıyla mücadele verdiklerini, hala devam eden davaların olduğunu aktardı.

Yaklaşan stanbul Ticaret Odası seçimlerinin sektör için çok önemli olduğunu kaydeden Karakış, “Sizlerden ricamız sektörünüze sahip çıkın STK’nıza sahip çıkın, İSTAB’a sahip çıkın diyerek kurumsal devamlılığı sağlamak adına İTO seçimlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

ahmet-karakis-004.jpg

 Araç sürücülerinden beklentiler yüksek, maaşlar düşük

İSTAB toplantısında konuşan 22. Komite Başkanı Turgay Gül, seçimlerde başarılı sonuç elde edilirse, plaka tahdidi sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceklerini belirtti. Son dönemde yaşanan olaylardan ve yeni çıkan yönetmelikler gereği araç içi ekipmanların teminatıyla ilgili çalışmalarda bulunacaklarını da aktaran Gül sözlerine şöyle devam etti. “Araç sürücülerinden beklentiler inanılmaz yüksek ama inanılmaz yüksek olan bu beklentileri verilen maaşlarla karşılamak imkansız. Bu yüzden bu beklentilerin ya son kullanıcılardan tahsil edilmesi, ya da devlet desteği almak gerekiyor. Bu sektörün kendi bünyesinde halledebileceği bir sorun değil. Aynı zamanda çocuklarımızın güvenliği açısından bu sensörlerin ve araç kameralarının takılmasını bizde istiyoruz.  Fakat tüm bunları araç sahiplerinin üstüne yüklemenin doğru olmadığını düşünüyorum ve bunun için çeşitli alternatifler üzerine çalışıyoruz.”

Sektör esnafının seçimlerde oy kullanmak için ne yapması gerektiğini de aktaran Gül, İSTAB bünyesinde 4 kişiyi bu iş için görevlendirdiklerini anlattı. 9 Nisan’da CNR’da yapılacak Ticaret Odası seçimleri için Tüzel Kişililerin, yetki belgesi alması gerekiyor. Oy kullanabilmek ve yetki belgesi almak için imzalı kaşeli dilekçe hazırlanıp imza sirküleri eklenerek İstanbul Ticaret Odası’ndan yetki belgesi alınabiliyor. Bireysel oy kullanacak şahıs firmalarının ise kimlikleriyle beraber sandık başına gitmeleri yeterli. Turgay Gül,  İSTAB olarak firmaların işini kolaylaştırmak adına, yetki belgelerini toplu alma hizmeti sunduklarını ve belgelerin seçim günü kendilerine verileceklerini de aktardı. 

turgay-gul.jpg

 Herkes oyunu kullanmalı

İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi Levent Birand, sektörün tek sivil toplum kuruluşu olan İSTAB’ın İTO’da ki varlığının önemine dikkat çekti ve 22 koltuğa sahip çıkmalıyız dedi. Herkesin kendi şirketinde  çalışan 22. Komite üyesi çalışanlarını ve tedarikçilerini bu konuda bilgilendirmesi gerektiğini aktaran Birand, “Biz bu sektörden ekmek yiyoruz, yatırımlarımızı buraya yaptık dolayısıyla bu seçimleri işimizin bir parçası olarak görmek zorundayız. Her ne kadar firmamızı ve aracımızı idare ediyorsak, bu tarafta da görev almak gibi zorunluluğumuz var dolayısıyla sizlerin hepinizi buralarda görev almaya davet ediyorum. 22. Komiteyi, İSTAB çatısının İTO’da devamı anlamında gördüğümüz için hem firmalarımız hem de çalışanlarımızın seçime katılması gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

levent-birant.jpg

istab-yonetim-003.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum