35. doğum gününü kutlayan Tırsan Adapazarı fabrikasında sektör basınını ağırladı

35. doğum gününü kutlayan Tırsan Adapazarı fabrikasında sektör basınını ağırladı

Türkiye pazarında 27 Eylül 1977 yılında başladığı yolculuğunu bugün dünyada 50’ yi aşkın ülkede sürdüren Tırsan 35. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Sektöre adım attığı 1977 tarihinden bu yana büyüyerek gelişen Tırsan, 35’inci Kuruluş yıldönümünde Adapazarı fabrikasında sektör basınını ağırlayarak fabrika gezisi ve akşam yemeği organizasyonu düzenledi. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu Türkiye’de 20 yılı deviren şirket sayısının yüzde 1’i geçmediğini ve faaliyete başlayan kuruluşların yüzde 40’ının kuruluşundan 3-4 sene sonra kapandığını belirterek, “35 yıl İnsan hayatı için belki çok uzun bir zaman ama ülkelerin sanayisi, kurumların tarihleri için hiçte uzun olmayan bir dönem” şeklinde konuştu.


Tırsan’ın 35 yılında sadece Türkiye için değil tüm Avrupa için üreten bir kuruluş olduğunu belirten Nuhoğlu, Tırsan’ın yıllar içerisinde bünyesine kattığı Kässbohrer, Talson ve Hendricks markaları, gerçekleştirdiği yeni yatırımlar ve istikrarlı büyüme politikasının sonucunda, kurulduğu yıllarda belirlediği “Uluslar arası bir marka olmak” hedefine ulaştığını ifade etti. 2014 hedefi: Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisinden biri olmak
Nuhoğlu 2014 yılında genel müdürlük süresinin dolduğunu hatırlatarak bu tarihe kadar, 15 bin araçlık üretim kapasitesine ulaşmak ve Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisinden biri olma hedefinde olduklarını belirtti. Nuhoğlu, bu hedefe ulaşmak amacıyla bir yandan yeni tesis yatırımlarına devam ederken, diğer yandan araştırma ve geliştirme çalışmalarına da devam edileceğini belirterek, “Sektörün gelişimi doğrultusunda, her bir müşterinin ihtiyaçlarını doğru belirleyerek, geliştirdiğimiz mühendislik çözümlerini müşterilerimizin kullanımına en hızlı şekilde sunacağız” şeklinde konuştu.


Tırsan olarak 35 yılda mutlu bir müşteri kitlesi ve başarılı bir pazar payına ulaştıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı açıklamada “Tırsan’ın başarısının altında yatan en önemli faktör, birbiriyle uyumlu çalışan bir ekip olmamız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak onlara sunduğumuz ürünleri her daim geliştirmeye önem vermemiz yatmaktadır” şeklinde konuştu. “Rekabetin temeli insandır”
Önümüzdeki dönemlerde rekabetin daha da acımasız olacağına dikkat çeken Nuhoğlu, “Rekabetin temeli insandır. Mutlu insanlar yaratmadan, mutlu çalışanlarınız olmadan mutlu müşterileriniz olması mümkün değildir. Hepsi bir bütün olarak rekabetin temel taşıdır. Rekabet insanlar üzerinden yürür. Biz çok iyi bir aileyiz, bundan sonra ki temel çalışmalarımızda güçlü ve rekabetçi olabilmek için insan kaynağımıza çok daha fazla yatırım yapacağız” diyerek Türkiye’nin daha çok meslek lisesi, üniversite, mühendis kısacası maliyeden idari işlere kadar tüm alanlarda çalışacak insanlara ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle hem şirket içi hem de dışarıdan alınacak eğitimleri bu dönemde çok daha ön plana çıkaracaklarının altını çizdi.


2014 yılında IAA fuarında ki en önemli hedeflerinden birinin treylerde, biri kesin olmak üzere en az 3 veya 4 inovasyon ödülü almak olduğunu belirten Nuhoğlu, Ar-Ge olarak çalışmalara bu yıl ki IAA fuarının hemen ardından başlanacağını belirtti. Nurcan Güneş www.tasimacilar.com 27.09.2012 Saat:17:55