4 bininci Travego İstanbul Seyahat’in araç filosuna katıldı

4 bininci Travego İstanbul Seyahat’in araç filosuna katıldı

Mercedes Benz Türk’ün Türkiye şehirlerarası otobüs sektörü için ürettiği ve şirketin otobüs ürün yelpazesinin “amiral gemisi” olarak nitelendirilen Travego modelinin 4 binincisi İstanbul Seyahat’in oldu.

4 bininci Travego’nun İstanbul Seyahat’e teslim töreni Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Törene, İstanbul Seyahat Firma sahibi Selami Tırış, Genel Müdür Sırrı İnan, Mengerler Ticaret Türk A.Ş. Genel Müdürü Nusret Güldalı, Satış Müdürü Ayhan Aydın, Mengerler Trakya Genel Müdürü Ayhan Ergüt, Satış Müdürü Günay Eren, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım ve Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu’nun yanı sıra Mercedes ve İstanbul Seyahat ailesinden çok sayıda isim katıldı.


Sülün, “Otobüs pazarı daraldı”
Törende yaptığı konuşmada, 4 bininci Travego’nun İstanbul Seyahat’e verilmesinden Mercedes ailesi olarak gurur duyduklarını belirterek İstanbul Seyahat’in 121 adetlik otobüs filosunun 78 adedinin Mercedes olduğunu dile getiren Mercedes-Benz Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, bu araçların 46 adedinin Travego olduğunu belirtti. 2011 yılı şehirlerarası otobüs pazarının bin 696 adet ile kapandığını ve bu yıl Ağustos ayı itibari ile pazarın yüzde 46,3 oranında daraldığını söyleyen Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün ilk 8 ayı 453 adetlik bir şehirlerarası satış hacmi ile tamamlandığını ve 2011 yılı sonunda yüzde 52 olan pazar payının yüzde 66’lara çıktığını dile getirdi. Mercedes -Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz ise 2005 yılından beri Mercedes Benz Türk Hoşdere Fabrikasında üretilen ve Ocak 2011’de ikinci nesli tanıtılan Travego’nun, ilk 6 yılda yurtiçi pazarına 3 bin 100 adet satışının gerçekleştirildiğini ve son 1,5 yılda 900 adet satılarak büyük bir başarıya imza atıldığını belirtti.


İstanbul Seyahat’in hafif ticaride de tercihi Mercedes oldu
Mercedes- Benz Türk ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını belirten İstanbul Seyahat Firma sahibi Selami Tırış, servis aracı olarak kullanmak amacıyla aldıkları hafif ticari araçlarda da Mercedes Sprinter’i tercih ettiklerini söyledi. Tırış, “Filomuza kattığımız Mercedes Sprinter servis araçları ile hem müşteri memnuniyetini artırmayı, hem de hizmet kalitemizi yükseltmeyi hedefledik” şeklinde konuştu. Mercedes Benz’i tercih etmeye devam edeceklerini belirten Tırış, yeni alınan Travego araçlarla ilgili olarak, “Travego bu sektörün amiral gemisi bu anlamda en yeni teknoloji ile üretilen araçlarımızdan bir tanesi. Bizim marka olarak önem verdiğimiz güvenlik unsurları şuandaki güvenlik özelliklerinin çok çok üstünde” dedi. Nurcan Güneş www.tasimacilar.com 12.09.2012 Saat:16:25