7'incisi düzenlenen Logitrans Fuarına katılan sayısı her yıl artırıyor

7'incisi düzenlenen Logitrans Fuarına katılan sayısı her yıl artırıyor

İstanbul Fuar Merkezi’nde 7’incisi düzenlenen Logitrans Fuarı, uluslararası pazarı hedefleyen ve büyümek isteyen lojistikçileri dünya dev şirketleriyle yeni iş birlikleri ve ortaklıklar kurmak üzere bir araya getirdi.

Amerika ve Almanya’nın ardından dünyanın 3’üncü büyük etkinliği seçilen EKO Fuarcılık ve Messe München işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı, Türkiye’nin ve bu yıl 21 ülkenin önde gelen 205 lojistik firmasını İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşturdu. 12 bin m2’lik bir alanda 2 salon şeklinde oluşturulan fuarın bu yıl 15 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniliyor.

Münih-Şanghay hattı arasındaki bölgenin en büyük fuarı olma özelliğini de taşıyan Logitrans Fuarı’na TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi ve UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Letonya Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Devlet Sekreteri Kaspar Ozolins ve Alman Ulaştırma Araştırma Direktörlük Başkanı Birgitta Worringen’de katılım sağladı.


Her yıl farklı yüzler Logitrans fuarında yerini alıyor

Açılış töreninde bir konuşma yapan EKO Fuarcılık Genel Koordinatörü İlker Altun Logitrans Fuarı’nın yalnız Türkiye’nin lojistik endüstrisine değil, aynı zamanda Türk fuarcılık endüstrisine de önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Uluslararası niteliği, katılımcısı ve ziyaretçi çalışmasıyla logitrans Fuarı’nın örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Altun, fuarla ilgili olarak “Logitrans ile hem değişik ölçekli projelerin hedef lojistikçilerinin seçileceği hem de küresel projelerin paylaşılacağı bir ortam yarattık. Bu yıl kapılarımızı, geçen yıl ki gibi 100 Türk katılımcıyla açtık. Yabancı katılımcı sayımız geçen yıla göre yüzde 13 artışla 105’e yükseldi. Katılımcı ülke sayımız ise 16’dan 21’e çıktı” dedi.

21 ülkenin önemli firmaları bu fuarda

Bu yıl Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Romanya, Rusya, Slovenya, Ukranya ve Yunanistan da Türkiye’de düzenlene Logitrans Fuarı’nda katılımcı olarak yerini aldı.

“Uluslararası Fuarlar Türkiye’nin önemli silahlarından biri”

Lojistiği genel ekonominin kapsamlı bir laboratuarına benzeten İlker Altun, gelişmiş ekonomilerde lojistiğin katkısının büyük bir açıklıkla ifade edildiğini söyleyerek “ülkelerin ulaştırma politikaları, alt yapıları ve teknolojileri, ekonomik faaliyetlerin fiilen gerçekleşmesinde en önemli katkıyı sunuyor. ulusal ölçekte Pazar bütünlüğünün sağlanası, uluslararası alanda ise küresel ekonomi ile entegrasyon ancak gelişmiş bir teknoloji ile gerçekleşebilir. Türkiye bugün bu alanda yaptığı yatırımlar, aldığı kararlar ve attığı adımlarla, dünya lojistik pazarından pay alma mücadelesi veriyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası fuarların verilen bu mücadelenin en önemli silahlarından biri olduğunu altı çizen Altun, “TOBB tarafından uluslar arası niteliği onaylanmış bir fuar olan logitrans; ülkenin lojistik politikaları ve sektörel beklentileri ile paralel fuar içi etkinliklerle beraber önemli sonuçlar doğuracaktır” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.