9. Düzenlenen Logitrans Fuarı Ziyarete Açıldı

9. Düzenlenen Logitrans Fuarı Ziyarete Açıldı

Türkiye’de düzenlenen ve lojistik sektörü için en önemli fuarlar arasında yer alan Logitrans 2015 Uluslararası Transport Lojistik Fuarı 18 Kasım Çarşamba günü düzenlene açılış töreniyle ziyarete açıldı.

Uluslararası boyutta Türkiye’de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan “Logitrans Transport Lojistik Fuarı” dünyanın birçok ülkesinden 200 dolayında katılımcı ile yine çok farklı coğrafyalardan gelmiş 15 Bin dolayında ziyaretçiyi buluşturdu. Fuar boyunca düzenlenen panel, konferans ve etkinliklerle taşımacılık ve lojistiğe ilişkin güncel konular üst düzey yetkililerin katılımı ile masaya yatırıldı.

   Fuarın açılış konuşmasını yapan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, Sanayi ve ticaretin büyümesi için en önemli desteğin lojistik sektöründen beklendiğini belirterek, lojistik sektörünün kendinden beklenen bu faydayı sağlayabilmesi için öncelikle çok büyük alt yapı yatırımlarına ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Türkiye’nin yatırım konusunda bölgesinde ve hatta neredeyse dünyada en cesur ve kapsamlı alt yapı yatırımları ile lider konumda olduğunu belirten Erkeskin; “Özellikle 2000’li yıllardan itibaren ülkemizde siyasi istikrar ve yatırımların güçlendirilmesi ile çok önemli alt yapı projelerine imzalar atıldı. Gerek hükümetimizin gerek özel sektörün gerekse de sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde çalışması ile Türkiye artık kendi gücünü keşfetti.” ifadelerini kullandı.

turgut-erkeskin-002.jpg

 

Gümrük Birliği ile Ticarette 3,5 Milyar Dolar Artış

   Gümrük Birliği Anlaşması’nın önemine dikkati çeken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ulaştırma Lojistik Meclisi Başkanı ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu, anlaşmanın tam anlamıyla hayata geçmesi durumunda Türkiye ile Avrupa arasındaki ticarette yıllık 3,5 milyar artış beklendiğini belirtti. Nuhoğlu, “Bunun 1 Milyar 650 Milyon Doları Avrupa’nın Türkiye’ye satacağı mallardaki artıştır. 1 milyar 900 milyon doları ise Türkiye’den Avrupa’ya satılacak olan malların hacmidir.” dedi.

cetin-nuhoglu-004.jpg

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ulaştırma Lojistik Meclisi Başkanı ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu ve UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin kesti.

manset-004.jpg

   İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarda kapılarını 9. kez açacak Logitrans Fuarı, bir önceki yıla göre daha da büyüyerek yüzde onluk bir artış ile 22 ülkeden 220 sergileyici firmaya ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıla göre, yedi farklı ülkenin daha ürün ve hizmetlerini tanıtacağı Logitrans bir kez daha Türkiye ve yakın çevresindeki en önemli lojistik fuarı olma özelliğini sürdürüyor.

cetin-nugoglu-hamza-demirdelen.jpg

acilis-protokol.jpg

HABER: Gizem USLU

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.