918 Tonluk Dev Reaktörün Tüpraş’a hareketi gerçekleşti

918 Tonluk Dev Reaktörün Tüpraş’a hareketi gerçekleşti

Proje taşımacılığı, ağır ve standart dışı kargo taşımacılığı, vinç kiralama, ağır kaldırma, indirme ve yerleştirme hizmetleri konularında hizmet veren Hareket, İzmit Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi Projesi kapsamında bir rekora imza attı.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. 1.6 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek İzmit Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi Projesi kapsamında ithal edilen ve 918 ton ağırlığıyla bugüne kadar Türkiye’ye ithal edilmiş tek parçada en ağır yük olan dev reaktörün taşıma işlemini gerçekleştirdi.

2014 yılında bitmesi planlanan İzmit Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm projesi kapsamında 32 m. boyunda 8,5 m. çapında tek parçada 918 tonluk dev reaktörü taşıyan Hareket, Derince Limanı’nda kendinden tahrikli 40 dingilli, 320 tekerlekli hidrolik dorse üzerine yüklediği dev reaktörü deniz yoluyla İzmit Tüpraş Limanı’na, oradan da montajın yapılacağı şantiye sahasına naklini gerçekleştirdi.

Reaktör, Hareket’in 600 tonluk vinci ile birlikte çalışan 1350 tonluk vinç ile yerine yerleştirildi. 1,6 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek olan projenin en önemli parçası olan reaktörün taşımasını, Türkiye’de ilk kez kullanılan 40 dingil kendinden tahrikli modüler treyler ile gerçekleştiren Hareket, bu proje ile sektörün Oscar’ı sayılan ESTA Mükemmelliyet Ödülleri’ne başvurmaya hazırlanıyor.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.