965 Yeni Şoför İETT’deki görevlerine başladı

965 Yeni Şoför İETT’deki görevlerine başladı

İki yılda 1705 yeni otobüs alarak filosunu yenileyen İETT, bu kez de 950 yeni İETT şoförünü göreve başlattı

İETT, iki yılda aldığı 1705 otobüsten sonra, 950 yeni İETT şoförü aldı. Göreve yeni başlayan 950 yeni İETT şoförüne göreve başlamadan önce oryantasyonlarının sağlanması amacıyla iletişim ve motivasyon eğitimi verildi. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde verilen eğitime İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci, Dr. Hasan Özçelik ve Dr. Maşuk Mete, İETT Genel Koordinatörü Alaeddin Şahin, Hizmet İş Sendikası’nın 2 ve 3 no’lu sendika başkanları Orhan İlhan ve Mehmet Keskin, İBÇD Derneği Başkanı Salim Sezer, daire başkanları birim müdürleri ve 950 yeni İETT şoförü katıldı. İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ve tüm yöneticilerin yapılan oryantasyon eğitimine ünlü modacı Faruk Saraç tarafından tasarlanan şoför kıyafetlerini giyerekgelmesi, şoförlerden büyük beğeni aldı.

Program, İletişim ve Motivasyon Uzmanı Cemal Bozkurt’un “İletişim ve Motivasyon” semineriyle başladı. Seminerde Bozkurt tarafından; görevlerde başarılı olmanın anahtar kavramları, zorluklarla başa çıkamamanın sebepleri ve çözüm yöntemleri, iletişim stratejileri ve motivasyon konularında bilgi verildi. Seminer sonrasında daire başkanları, birimlerini tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Ardından da sendika başkanları ve İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı birer konuşma yaptılar.

“Kamunun ihtiyacını gidermek için yeni şoför alımını gerçekleştirdik”

İETT Genel Müdürü programda yaptığı konuşmada yeni şoförlerin İETT’yi temsil eden en önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, İstanbul halkına hizmet etmenin gurur verici olduğunu belirtti. Kamunun ihtiyacını gidermek için yeni şoför alımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Baraçlı, “Bizler günün 24 saati insanlarımızı bir noktadan bir noktaya taşıyoruz. Taşıdığımız insanı mutlu etmek zorundayız.  Başarıyı ancak böyle elde ediyoruz. Bizim hedefimiz sonuna kadar halka hizmet etmek. Bunun için tüm şoförlerimizi eğitime tabi tutuyoruz. Yaptığımız bu son alımlar ile göreve başlayan şoför arkadaşlarımız yazılı sınav, uygulamalı direksiyon sınavı, psikoteknik test gibi aşamalardan geçerek işe başladılar. Her biri bileğinin hakkıyla İETT’de çalışmaya hak kazandı. Bundan sonra da şoförlerimiz ile ilgili eğitim çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz.” dedi.

“Şoförlerimizin yaş ortalaması 31,4”

Yeni alınan 950 şoförün, 4 bin kişinin arasından belli sınavlardan geçerek alındığını ve şoförlerin yaş ortalamasının 31,4 olduğunu belirten Baraçlı, İETT’nin 143 yaşında olmasına rağmen her bakımdan giderek gençleştiğini ifade etti. İstanbul’un 24 saat hareketli bir şehir olduğunu, bu yüzden şoförlerin soğukkanlılıklarını koruyarak daha dikkatli, duyarlı ve sabırlı olmaları gerektiğinin de altını çizen Baraçlı, İETT şoförlerinin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ni ve İETT’yi temsil ettiğini kaydederek,  “Sizlerin daha anlayışlı olması gerekiyor. Yolcularımıza güler yüzlü davranıp, onlarla iletişim kurabilmek önemli bir unsurdur. İstanbul’da çeşitli olaylar gelişiyor. Ancak biz tüm olayların üstesinden gelebilecek bir anlayışa ve hizmet kalitesine sahibiz. Başbakanımız bize bir lider, bir öncü. Onun gösterdiği 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda kurumumuzun ve dolayısıyla da büyükşehir belediyemizin hizmet kalitesini artırmış oluyoruz.” dedi.

Baraçlı, İstanbul’a hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğuna dikkat çekerek, “Hastaneye, işine, okuluna giden yolcuyu gideceği yere ulaştırmak gibi kutsal bir sorumluluğumuz var. Yolcularımız otobüslere bindikleri andan itibaren canlarını sizlere emanet ediyorlar. Kim olursa olsun yolcuya daima saygı göstermeniz gerekiyor. Zaten bizler de otobüs kullanıyoruz. Bir gün ansızın yöneticilerinizden biriyle dahi karşılaşabilirsiniz. Yolcu sizin emanetinizdir. O yüzden yolcularımıza daima saygı göstermeniz gerekiyor.” dedi.

“Hedefimiz kurumumuzu yaşatabilmek”

İstanbul’un hizmet kalitesinin en üst düzeyde olmak zorunda olduğunu ifade eden Baraçlı, İETT’nin 143 yıldır İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet verdiğini ve bu hizmeti gururla yerine getirdiklerini söyledi. İETT’nin lastik tekerlekli toplu ulaşımda liderlik ve önderlik yapan bir kurum olduğunu belirten Baraçlı, “İETT’de çalışmak bizim için her zaman ayrıcalık olmuştur. İETT’de görev yaptığım 5 yıl içerisinde çok şey öğrendim. Burada çalışmaktan da gurur duyuyorum. İETT,  bizim için sadece bir kurum değil, aynı zamanda büyük bir aile. Sizler büyük bir aileye katıldınız. Hedefimiz kurumumuzu yaşatabilmek. Bu yüzden de 1705 tane yeni otobüsü İstanbul’a kazandırdık. Uluslararası standartların üzerinde hizmet kalitesi sunuyoruz. Hepsi akıllı otobüsler. Alçak tabanlı, bisiklet aparatlı ve filo kontrolü merkezinden denetimi ve kontrolü yapılabilen araçlar. Yakın zamanda tüm otobüslerimizin içerisinde şarj cihazları ve internet olacak.” dedi. Baraçlı,konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  “Yeni aldığımız araçlar sizlerin araçları. O araçlara sahip çıkmanız ve doğru şekilde kullanmanız gerekiyor. Bizler yüzde 10’luk yakıt tasarrufuyla her yıl 116 otobüs alabiliriz. Bunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Çünkü biz vatandaşa dokunan tarafız. Biz direksiyon başında yalnızca kaptan şoför değil, 143 yıllık bir kurumun temsilcisi olarak bulunuyoruz. Kaptan şoför kimliğiniz 24 saat devam eder.  Hedefimiz müşteri şikâyetlerini minimuma indirmek. Şoförlerimiz vatandaşı memnun ettikçe, o koltukta daha güvenli daha huzurlu oturacaktır.”

“Şoförlerin kişisel gelişimlerine çok dikkat etmesi gerekir”

“Şoförlerin kişisel gelişimlerine çok dikkat etmesi gerekir” diyen Baraçlı son olarak: “Kendinizi sürekli geliştirebilecek bireyler olmalısınız. Erken yatıp erken kalkarsanız, biraz kitap, biraz dergi okur, biraz da dünyayı takip ederseniz, İstanbul’da hizmet ederken vatandaşa da günaydın demeniz çok daha kolay olabilir. Bu yüzden kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Kendinizi geliştirdiğiniz zaman İstanbul’a daha kaliteli hizmeti sunabilirsiniz.” dedi.

“Bizim anlayışımızda kurumun devamlığı var”

Hizmet İş Sendikası 2 Numaralı Şube Başkanı Orhan İlhan ise; yaptığı konuşmada hizmetkar sendika anlayışını İETT’ye getirdiklerini belirterek, “İETT, çok büyük bir kurum. Bizim anlayışımızda kurumun devamlığı var. İETT’de olmaktan gurur duyuyorum. Bu kuruma hepiniz hoş geldiniz. Gece gündüz sizlerin hizmetindeyiz. İşçilerimize sırtımızı dönmedik. Sizlerle her zaman hep birlikte olacağız. Güler yüzlü ve hoşgörülü olacağız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan hiç şüphem yok.” diye konuştu. Hizmet İş Sendikası 3 numaralı Şube Başkanı Mehmet Keskin de yaptığı konuşmada, “Bizim güler yüzlü ve iyi hizmet vermemiz gerekiyor. Aynı zamanda özverili olmalıyız. İşimizi sevmeliyiz. Hepiniz İETT ailesine hoş geldiniz.” dedi.

 “Baraçlı, çalışanlarının dertleriyle dertleniyor”

Son olarak, İBÇD(İETT ve Belediye Çalışanları Dayanışma) Derneği Başkanı Salim Sezer; “Göreve geldiği günden buyana çalışanın yanında olan gece gündüz azimle mücadele eden, çalışanların dertleriyle dertlenen Baraçlı’ya ve ekibine teşekkür ederim” dedi. İETT’de var olan huzur ve barış ortamı için hep beraber omuz omuza vererek, çalışmaya devam etmeliyiz. Kurumlarımıza sahip çıkmak huzur ve barış ortamı sağlamak hepimizin asli görevidir. Yeni işe giren şoför arkadaşlara işlerinin hayırlı olmasını, kazasız belasız bir iş hayatı dilerim.”diye konuştu.

,iett-soforleri-is-basi-yapti-hayri-baracli.gif

iett-soforleri-is-basi-yapti-katilimcilar.gif

iett-soforleri-is-basi-yapti-katilimcilar2.gif

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.