A kalite de iş için, A kalitede personele ihtiyaç var

A kalite de iş için, A kalitede personele ihtiyaç var

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Ekol Lojistiği ve sektörü anlattı.

Ekol Lojistik, Türkiye’nin öncü lojistik firmalarından biri olarak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karayolu Taşımacılığının yanı sıra, Ro-Ro ve Ro-La taşımacılığı da yapan Ekol Lojistik; Havayolu Taşımacılığı’na da giriyor. “Amaç Türk markası yaratmaksa bunu sadece üretim ya da hizmet şirketleri ile sınırlamamak lazım.”
“Amaç, Türk markası yaratmaksa bunu sadece üretimle ya da bazı hizmet şirketleri ile sınırlamamak lazım” diyen Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul; Türkiye’nin dışında bir Türkiye markası olmayı başaran her şirket bundan faydalanabilmeli. Sadece destek anlamında farklı klasmanlar olabilir. Bu hususta bizim maddi bir destek beklentimiz yok geçen sene şirket olarak fuar bütçemiz 1.5 milyon tl idi. Bunun her sentini kendimiz ödedik. Bundan da gocunmuyoruz, zaten devletimizin kısıtlı kaynağı var her şeyi de devletten beklememek gerekli diye düşünüyoruz. Ama vergisini son kuruşuna kadar ödeyen bir şirket olarak en azından maddi olmasa bile manevi olarak evraklarımızda, görsellerimizde, TIR’larımızın arkasında kullanarak bizde Turquality programının bir temsilcisi olma hissini yaşamak isteriz. Bunu gerçekten fazlasıyla hak eden nadir Türk kuruluşlarından birisiyiz.” Dedi. “CMR programı ile işimizi kolaylaştırıyoruz.”
Musul, kendi geliştirdikleri öncelikle İspanya’ da başlayıp sonra tüm diğer şubelerde kullanılmak üzere geliştirdikleri yazılımları olduğunu; Quadro isimli bu yazılımın, Quadro Light diye daha basit bir program olduğunu ama Avrupa bazlı çalışmalarda işlerini kolaylaştırmaya yaracak mimari bir yapıya sahip bir yazılım olduğunu belirtti. “Avrupa Eco Performance Çevre Ödülü'nün sahibi olmak bizim için başarı.”
Avrupa’da düzenlenen Avrupa Eco Performance Çevre Ödülü'nü Ekol Lojistik'in kazanmasına değinen Musul şunları söyledi: “Avrupa Eco Performance Çevre Ödülü'nü almak bizim için çok büyük bir başarıydı. Orada Türkiye’yi temsilen tek firmaydık aynı zamanda da o ödüle layık görülen Avrupa çapında ki tek nakliye firmasıyız. Bu bizim için büyük bir başarıdır.” “En başarılı en inovatif lojistik şirketi seçildik.”
“Bizim gibi şirketlerin yaşaması hazır satın almacıların bu farkları görmesi ve desteklemesi ile gerçekleşmekte.”diyen Musul, “Ucuz ile ekonomik arasında bir fark var ve müşterimize bu doğrultuda ekonomiyi getiriyoruz. Bunu daha farklı yöntemlerle yapıyoruz, akılcı çözümlerle gerçekleştiriyoruz. 2011’ de biz firma olarak Procter and Gamble tarafından Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ da ki en başaralı aynı zamanda en inovatif lojistik şirketi seçildik. Bu başarımızı Amerika Cincinnati’ de düzenlenen törende ödül alarak tamamlamış olduk. Yaptığımız bütün işlerin karşılığını hak ettiğimiz kadar alamadık belki ama diğer taraftan bakmamız gerekirse, rakip firmalara oranla daha iyi durumda olduğumuz söylenebilir. Ekol Lojistik’ in sadece personeline karşıladığı binek araçların kirası ve yakıtı için yıllık para 2 milyon Euro’nun üstünde. Biz bunu ödeyecek kadar kazanıyorsak bir şekilde karşılığını alıyoruz.” Şeklinde konuştu. “A kalitede iş için, A kalite de personele ihtiyaç var.”
A kalitede bir iş ortaya çıkartmak için A kalite de personele ihtiyaç olduğunun altını çizen Musul, Personellerine oldukça önem verdiklerini; bunu parasal olarak da yansıtma çabasında olduklarını belirtirken, sözlerine şunları ekledi: “Yılsonu geldiğinde zam yaptığımızda personel bunu yeterli buluyor ama biz yönetim olarak o zammı yeterli bulmuyoruz. Daha ne kadar daha artırabilirim zammı derdindeyiz biz. Ben bunu yaşam ortaklığı olarak görüyorum. O yüzden buna çok önem vermekteyiz. Ekol de kazanılan para Ekol’ de kalmaktadır. 367 milyon euro ciromuzun tamamını ekol bünyesinde tutarak yatırım amaçlı kullanıyoruz.” “Sektör basını üreticinin, ihracatçının sesini de dinlemeli.”
Sektör basını hakkında konuşan Musul, sektöre basınına tavsiyelerde bulundu. Sektör basının daha etkin olması için, basın olarak üreticinin, ihracatçının sesini dinlenmesi, onlara ağırlık verilmesi gerektiğini dile getiren Musul; “Lojistik sektörüne bunu duyurmalısınız ki onlara yönelik yatırımlar ve düzenlemeler yapılsın. İşte ancak bunu sağlarsanız sektör basını olarak iyi bir iş başarmış olursunuz.” Dedi. “Şirketi satmam kişiliğimi satmam anlamına gelir.”
“Şirketi satmam kişiliğimi satmam anlamına gelir. Bizim hayallerimizi karşılayacak meblağda bir para birimi ya da miktarı yok o yüzden satmak hayallerimi bırakmak demektir.” Şeklinde konuşan Musul konuya ek olarak şunları söyledi : “Tüm ekibime ben bu hayalimi söyleyerek bu güne kadar getirdim. Diğer türlüsü mümkün olamaz. Devlet izin verdiğinde de şirket olmak tek gayemiz. Kızılderililerin demiş olduğu, “son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde, son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak” sözünde olduğu gibi ben son ağacın kesilmiş olmasını beklemeden paranın yenilmeyecek olduğunu biliyorum.” www.tasimacilar.com 10.03.2014 / 17:48