AB, sınır güvenliği konusunda Türkiye’yi destekliyor

AB, sınır güvenliği konusunda Türkiye’yi destekliyor

Sınır yönetimi alanında Türkiye'yi desteklemeyi amaçlayan ve AB tarafından fon sağlanan proje, Ankara'da düzenlenecek bir törenle başarıyla sonuçlandırılıyor.

Proje kapsamında Almanya Federal Polis Teşkilatı uzmanları, Emniyet Genel Müdürlüğü personeline Türkiye'de ve Almanya'da düzenlenen çalışmalar aracılığıyla yardımcı oldu. İki taraf birlikte çalışarak Entegre Sınır Yönetimi (IBM) konusunda Türkiye'nin gereksinimlerini karşılayacak şekilde mevcut eğitim sitemini gözden geçirdi. Proje sınırların açık ancak iyi bir şekilde kontrol edilen ve güvenli sınırlar olmasına katkı sağladı. Projenin kapanış törenine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Mustafa B. Demirer, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, Almanya Federal Polis Teşkilatı Başkanı Sayın Matthias Seeger ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Sayın Erwan Marteil katılacak.


Emniyet Teşkilatının eğitim kapasitesi geliştirilecek
Bu proje sayesinde Emniyet Teşkilatının eğitim kapasitesi geliştirilerek, sınır geçiş noktalarında görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü personeline ileride verilecek eğitimlerin kalitesinin de artması sağlanmıştır. Bu doğrultuda kapsamlı bir müfredat geliştirilirken, aynı zamanda hem hizmet-öncesi temel eğitime hem de hizmet-içi eğitimlere de odaklanılmıştır. Ayrıca eğiticiler ve eğitime katılanlara yönelik 16 tematik el kitapçığı hazırlanmış, onaylanmış ve dağıtılmıştır. Eğitim materyallerinin büyük bir kısmına e-öğrenme ortamından da ulaşılabilir. Almanya Federal Polis Teşkilatından 17 uzmanın teşkil ettiği proje ekibi hem kurumsal gelişim konusundaki uygulamaya dayalı bilgi birikimlerini Türk ortaklarıyla paylaşmışlar hem de tek tek polis memurlarıyla birlikte çalışmışlardır. Proje esnasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 568 polis memuru, Alman eğiticilerin yanı sıra "eğitici eğitmeni" 130 Türk uzmandan da eğitim almıştır. Türkiye ve Almanya'da düzenlenen eğitim çalışmalarının yanı sıra Finlandiya, Polonya ve Hollanda'ya da çalışma ziyaretleri yapılmıştır. Tüm çalışmalar ve eğitim etkinlikler, Sınır Yönetimi alanında Avrupa Birliği'nin en iyi uygulama, politika ve stratejileri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. www.tasimacilar.com 23.05.2012/10:14