Action Madencilik Allison şanzımanlı kamyonlarla işini sürdürüyor

Action Madencilik Allison şanzımanlı kamyonlarla işini sürdürüyor

Allison şanzımanlar, Batı Avustralya’da maden mühendisliği hizmeti veren Action Madencilik için operasyonlarının verimliliğini, kamyon ve sürücülerin ise güvenliğini arttırıyor.

Batı Avustralya’da yer alan Action Madencilik, Avustralya’daki madenler için tasarlanan Hino maden kamyonlarında Allison tam otomatik şanzımanların en uygun seçim olduğunu onayladı. Action Madencilik, Perth yakınlarındaki Hazelmere’da bulunan büyük mühendislik ve hizmet tesisinde 26 tonluk, 280 hp olan Hino 500 6x4 şasili kamyonlara farklı maden modülleri ve su tankları uyguluyor.

Allison tam otomatik şanzımanlı Hino’lar Action Madencilikte

Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hino’ların, Avustralya’nın taşra bölgelerindeki maden ocakları için mükemmel bir seçim olduğunu belirten Action Madencilik Hizmetleri İş Geliştirme Müdürü Barry Cook, “Action olarak yıllardır Hino satın alımı gerçekleştiriyoruz. Ancak görüş açımızı genişletmenin zamanı gelmişti. Hino’dan sağladığımız verimliliği, iş alanımız için en ideal kamyon paketini oluşturmak üzere geliştirmeye karar verdik” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hino 500 Serisi’nin işimiz için en ideal kamyon olduğunu gördük. En yakın rakibine oranla iki ton daha fazla taşıma kapasitesine sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bir su kamyonunda tekrar dolum olmadan önce ekstra 2000 litre (528 galon) su taşıma avantajı sunuyor.”

Allison 3500R otomatik şanzıman donanımlı 140 adet yeni Hino’yu Action Madencilik, bu kamyonların madencilik şirketlerine, kiralama acentelerine veya maden bölgesine özel hizmet veren müteahhitlere satışını gerçekleştirmeden önce maden bölgesinin gereksinimlerine göre su tankeri veya madencilik hizmetleri modüllerini uyarlıyor.


Allison tam otomatik şanzımanlı satılan araçların madencilik hizmetleri için belli avantajlar sunduğuna değinen Cook, “Kamyonlar, özellikle su tankeri modüllü olanlar, çoğu zaman maksimum BAA (Brüt Araç Ağırlığı) ile yükleniyor. Allison şanzımanlar bu koşullarda hizmet veren araçlara daha iyi bir başlangıç torku ve dik maden çukurlarında daha kolay tırmanma kabiliyeti sağlıyor. Tüm bunlar Allison tork konvektörü sayesinde gerçekleşiyor” açıklamasında bulundu.

Bakım aralıklarını azalttığından Allison hidrolik retarderler tercih ediliyor

Su tankları ve madencilik modülleri, Action tarafından Hazelmere tesislerinde tasarlanıp üretiliyor ve tercih edilen Hino modelleri standart fabrika çıkışı olarak Allison 3500R tam otomatik şanzımanlarla donatılıyor. Action teslim aldığında, Hino kamyonlar Allison mümessili olan Heavy Automatics’e gönderilip, dik yokuşlarda ve geniş madenlerde daha iyi işletim sonucu almak için 3500R Serisi retarderli şanzımanların donanımı hazırlanıyor.

Barry Cook yaptığı açıklamada; “Genellikle, çukura inerken güvenliği arttırdığı, fren hasarlarını ve bakım aralıklarını azalttığı için Allison hidrolik retarderler tercih ediliyor. Otomatik şanzımanlar aynı zamanda aktarma organlarının yanlış kullanımını engelleyip, debriyaj ve vites kutusunu ortadan kaldırarak, aracın ve diğer organlarının daha uzun hizmet ömrü olmasını sağlıyor” dedi.

Allison hidrolik retarderlerin yanı sıra, Action Madenciliğin Hino’larında PTO da bulunuyor ve kamyonun motoru çalışırken alınan enerji ile farklı uygulamalar için araçta bulunan diğer ek ve aksesuarlara güç veriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.