ADR Konusundaki Alt Yapı Çalışmaları Tamamlanıyor

ADR Konusundaki Alt Yapı Çalışmaları Tamamlanıyor

Türkiye ADR’ye hazır. Tüm taşıma modlarındaki tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili uluslararası anlaşma ve sözleşmelere taraf olma süreci tamamlandı.

TREDER Treyler Sanayicileri Derneği yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada, karayollarında tehlikeli madde taşıyan araçlarda bulunması gereken zorunlu güvenlik donanım ve standartlarını belirleyen ADR Yönetmeliği’nin ülkemizde devreye girmesi ve gerekli alt yapının hazırlanması için, yıllardır çalışmalar yürütüldüğünün altını çizerek, önemli adımlar atıldığını belirtti.

Açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile TREDER’in, ADR konusunda çok önemli görüşmeler yaptığı ifade edilirken, çalışmaların halen devam ettiği bildirildi.

Basına gönderilen yazılı açıklamada TREDER, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, Türkiye’nin, tüm taşıma modlarındaki tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili uluslararası anlaşma ve sözleşmelere taraf olma sürecini tamamladığı ve gerekli mevzuat, test ve belgelendirmeye yönelik alt yapı çalışmalarında yetkin duruma geldiği belirtildi.

Bu gibi önemli gelişmelerle treyler sektörünün önünün daha da açılacağının ifade edildiği açıklamada “ADR’li tanker üretiminin yaygınlaşmasıyla, karayollarımıza hem can hem mal güvenliği artacak, merdivenaltı tanker üreticileri de bu yönetmeliklerin gereğini yerine getiremeyecekleri için kendiliğinden elimine olacaklardır. Diğer taraftan bu tür gelişmeler, merdivenaltı treyler üretimi ile kapsamlı mücadele eden, sahtecilik ve “change” olaylarını engellemek için treyler plakasına vergi getirilmesini isteyen TREDER’in de plakaya cüzi vergi talebini gereksiz kılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca TREDER yetkilileri ADR Yönetmeliği konusunda gelinen bu aşamadan dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşekkürlerini ilettiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.