Afrika’nın en büyük baraj inşasında  Allison donanımlı Astra damperli kamyonlar çalışıyor

Afrika’nın en büyük baraj inşasında Allison donanımlı Astra damperli kamyonlar çalışıyor

İtalyan inşaat firması Salini Etiyopya Barajı inşaat projesi için 68 adet Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Astra RD40 ve RD50 model kamyon kullanıyor.

Proje çalışmalarında toplam 219 damperli kamyon kullanılırken bunların 68 adedinin Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Astra RD40 ve RD50 model kamyon olduğu belirtildi.

İtalyan Salini Costruttori inşaat şirketi, Afrika kıtasındaki en geniş baraj olan Büyük Etiyopya Rönesans Barajı’nı inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Afrika’ya sevk edilen 219 adet Astra kamyonun bu emsalsiz projeyi üstelenmesinde Salini’ye yardımcı olduğu belirtilirken, iki şirketin 30 yıllık ilişkisini de gözler önüne seridiği ifade edildi. Ayrıca Astra kamyonlardan Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 68 adet Astra RD40 ve RD50 damperli kamyonun ise inşaat alanındaki en zorlu işleri üstlendiği belirtildi.


Nil Nehri üzerinde bulunan 1800 metre uzunluğunda, 170 metre yüksekliğinde ve 10 milyon m3 kapasiteli bu baraj inşaatının değerinin ise 3 bin 350 milyar Euro olduğu bildirildi. 2011 Mart ayında inşaatı başlayan baraj, yıllık 15,100 GWh üretim kapasitesine sahip olacak.

Projenin milyonlarca küp metre kayanın, çakıllı kumun ve betonun kaldırılma işi ile başladığının altı çizilirken, bu ağır iş için Salini'nin standart olarak Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Astra damperli kamyonlarını kullandığı vurgulandı. Bu seçimin en önemli sebebi ise Allison donanımlı Astra kamyonların zorlu görevlerdeki dayanıklılığı ve aktarma organlarının üstün performans göstermesi şeklinde açıklandı.


Massimo Campitelli, Salini Satın Alma Müdürü açıklamasında; “Astra araçlarını, düşük işletim maliyetlerini, şasilerin dayanıklılığını ve arazi sürüş yeteneğini göz önünde bulundurduğumuz uzun bir değerlendirme sürecinden sonra satın aldık. Daha da fazlası, geçmiş inşaat çalışmalarımızdaki Astra RD40 ve RD50’lerle olumlu deneyimlerimiz bizim yine aynı damperli kamyonları satın alma kararımızda etkili oldu. Afrika’nın zorlu arazilerinde büyük damperli kamyonlarla çalışan sürücülerin yola konsantre olmaları bizim için çok önemli bir etken” ifadelerini kullandı.

Giuseppe Repetti, Astra Key Account Satış Müdürü yaptığı açıklamada; “Büyük Etiyopya Rönesans Barajı’nda sadece kısıtlı bir zaman çalışmış olsalar da, Afrika’nın diğer yerlerinde görev alan damperli kamyonlarımız toplam 25,000 iş saatini doldurmuş bulunuyor. Şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadık ve araçlarımızın sadece rutin bakımlarını yaptık” dedi.


Simona Pilone, Allison Transmission İtalya, Astra’dan Sorumlu Müdürü ise konuyla ilgili açıklamasında, “Çoğu zaman müşterilerimizden ‘Aracımız Allison donanımlı olduğunda sorun çıkarmayacağına emin olabiliriz’ yorumunu alıyoruz. Bu konuda çok mutlu ve gururluyuz. Bu zorlayıcı sektörde çalışan herkes, zorlu üretim hedeflerinde teknik kusurların ve sürekli aksaklıkların büyük gerginlik yarattığını ve yüksek maliyetlere yol açtığını bilir. Daha da fazlası, kentsel kolaylıklardan uzak yerlerde işletim yapmak zaten çok zor bir durum. Güvenilir ve dayanıklı parça bileşenlerini bir araya getirmek, müşterilerimiz için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Tam otomatik Allison şanzımanların, yerel sürücüleri eğitmedeki zaman kaybını azalttığğını ifade eden Massimo Repetti, "Bu zorlu görevlerde ve sürüş şartlarında aracın yanlış bir şekilde kullanılması çok sık karşılaştığımız bir durum. Tam otomatik Allison şanzımanlar ile bu problemleri tamamen çözüyoruz” ifadelerinde bulundu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.