Akaryakıt istasyonu mu Otogar mı?

Akaryakıt istasyonu mu Otogar mı?

Edirne Belediyesi tarafından 5 milyon TL bedelle ihale edilen Edirne Şehir Otogarını hiçe sayan bazı firmalar akaryakıt istasyonu otogar gibi kullanmak istiyor.

Terminal İşletmeciliği (T2) yetki belgesi olmayan bazı firmaların, Edirne Şehir Otogarını yok sayarak akaryakıt istasyonlarından İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere otobüs seferlerine hazırlanması "bu kadarına da pes" dedirtti.

Edirne Belediye tarafından yapılan ihale sonrasında Volkan Metro Turizm Limitet Şirketi adına kiralanan Terminal İşletmeciliği yetki belgesi, bazı firmalar tarafından yok sayılıyor.

Yapılan uygulamanın beraberinde büyük sorunları da doğuracağına dikkat çeken Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, kendilerine 5 milyon TL'ye Edirne Şehir Otogarını kiralayan yetkililerin akaryakıt istasyonu gibi yerlerin otogar gibi kullandırılmasına izin vermemesi gerektiğini söyledi.

“Ben Edirne için 5 milyon'u öderken bu firmalar neredeydi”

Edirne Şehir otogarında birilerinin yıllarca bedavaya oturmaya alıştığına dikkat çeken Altunhan, "ben Edirne için 5 milyon'u öderken bu firmalar neredeydi. Bende akaryakıt istasyonundan otobüs kaldırmayı bilirdim. Ama biz kendimiz kazanırken bu şehire de kazandırdık. Ama bu gün bazı uyanıklar bizim emeklerimizi hiçe sayarak benzinliği otogar gibi kullanmak istiyor. Bu yaşanan olay Edirne ve bizlere büyük bir hakarettir"dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan Edirne Otogarının 7 kez ihale edildiğine dikkat çeken Altunhan, defalarca ihale edilmesine karşın bazı firmaların ihaleye girme tenezzülünde bile bulunmadığı şu sözlerle anlattı; " Edirne'de bazı kesimler şehre bir şey vermeden bu şehirden para kazanmanın yolunu bulmuşlar. Bu arkadaşlar yıllarca Edirne otogarında gazoz parasına oturdular. Kimsede bunlara bir kez olsun sormadı. Ama gün geldi bizler Altunhan Şirketler Grubu olarak otogardan Edirne halkının da bir menfaatinin olması için taşın altına elimizi koyduk. Bunun içinde büyük bir borç yükünün altına girerek otogara talip olduk ve aldık. Yetmedi bir dizi yatırımlar yaparak Edirne otogarı için 10 milyon TL para harcadık. Ama bu süreçte bu arkadaşlar sadece bizi seyretti. Şimdi de kalkmışlar benzinlikten otobüs kaldırmaya niyetleniyorlar. Sormazlar mı adama niye otogar ihalesine girmediniz diye."

7 Yıllığına Volkan-Metro Turizm Limitet Şirketi'ne kiralanan Edirne otogarı için tüm firmalara defalarla "gelin birlikte bu otogarı işletelim" diyen Altunhan, tekliflerinin cevap verilmeksizin geri çevrildiğini anlattı.


“Hiç kemse bedelini ödemediği yere oturamaz”

İhale öncesinde birçok firma ile görüşme yaptığını anlatan Altunhan, kurnazlık peşindeki firmaların aklından geçenleri ise, " Bu arkadaşlar para vermemeye değil almaya alışmış. Onun için Otogarda dün olduğu gibi bu günde otogarda çiklet parasına işletmecilik yapmanın hesabını yaptılar. Fakat hiç kemse bedelini ödemediği yere oturamaz. Bunlar onun için şimdi de benzinlik gibi yerlerde otobüsçülük yapmanın peşinde. Ama bizler Edirne'yi yöneten yetkili kurum ve kuruluşların böyle bir şeye izin vereceğine inanmıyoruz. Bizler dün olduğu gibi bu günde adalet önünde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Çünkü bir otogar için servet harcarken birileri tek bir kuruş bile harcamadı" şeklinde özetledi.

Edirne ilinden diğer illere otobüs kaldırmayı düşünen tüm firmalara bir kez daha seslenen Altunhan, "buyursunlar gelsinler bu arkadaşlara otogardan yer verelim. Biz nasıl otogarı kiralarken bir bedel ödediysek onlarda bedelini ödesin istediği şartlarda onlara da yer verelim" diyerek işletme sahiplerine çağrıda bulundu.

Edirne otogarının tekelleştiği yönünde çıkan haberleri ise üzüntüyse izlediğini belirten Altunhan, büyük emekler vererek dünden daha güzel olduğunu söylediği otogar için "Bu güne kadar otogarda bir iki ufak aksaklık haricinde hiç bir olumsuz bir olay yaşanmadı. Bizler otogara gelen insanlara kendi evimize gelmiş misafir gibi davranmaya çalışırız. Onlar bizim emanetimizdir. Çünkü bizler birilerini anne babasına, birilerini ise sevdiklerine kavuştururuz. Bizler böyle önemli bir görev üstlenmiş kişileriz. Bunun bilincinde ve omuzlarımızdaki yükün ağırlığını her zaman bilen kişileriz. Onun içinde biz otogarı işletmeye başladığımız günden bu yöne Edirne otogarında kaliteden başka hiç bir şey artmamıştır" dedi.

Mehmet ŞENOL / Edirne 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.