Akbil Tarih Oluyor

Akbil Tarih Oluyor

1995 yılından bu yana kullanılan Akbil, yeni yıldan itibaren tarih oluyor. Yeni yıl ile birlikte İstanbul’daki toplu taşımada sadece İstanbulkart kullanılacak

15 milyon kullanıcısı olan İstanbulkart 2009 yılında hizmete girmişti. Akbil2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı. İstanbulkart’ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edilmesi Akbil’in tarihteki yerini almasına neden oldu. Gelişen teknoloji ile birlikte 280 bin kullanıcısı kalan Akbil artık İETT’nin nostaljileri arasında yerini aldı.Son kontör yüklemeleri 30 Kasım’da yapılacak olan Akbil 31 Aralık’tan itibaren kullanılamayacak.

Online Değişim İmkanı

Yolcular  İstanbulkart yükleme bayilerinden Akbil’lerini teslim etmeleri durumunda İstanbulkart’ı ücretsiz alabilecekler. Başvuru merkezlerinden yapılacak değişimin yanı sıra bayilere gitmek için vakit bulamayan vatandaşların internet üzerinden başvuru yapmaları halinde İstanbulkart adrese ücretsiz kargo ile ulaştırılacak.

İstanbul’da Tek Kart Sistemi

İETT İstanbulkart’ın tek bilet olarak kullanımına geçilmesinin yanı sıra farklı alanlarda kullanılması için de projeler geliştirdi. İstanbulkart’ınotoparklarda, spor salonlarında ve üniversitelerde kullanılması için entegrasyon alt yapı çalışmaları başlatıldı. Böylece İstanbullunun tek kart ile bir çok işini halledebilmesi sağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.