Aksaray üretimi ilk Actros 1841 LS göreve başladı

Aksaray üretimi ilk Actros 1841 LS göreve başladı

Mercedes-Benz Türk A.Ş., 2013 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilmeye başlanan ilk Actros 1841 LS teslimatını Şubat ayında gerçekleştirdi.

Aksaray üretimi ilk Mercedes-Benz 1841 LS, Hatay - İstanbul - Ankara - Diyarbakır arasında narenciye ve yük taşımacılığı faaliyetlerini sürdüren Sefa Yücel’e, Hatay Has Otomotiv tarafından teslim edildi.

Araçların ilki Hatay Has Otomotiv’de düzenlenen törenle, Hatay Has Otomotiv Satış Danışmanı Tanser Nalçacı tarafından Sefa Yücel adına kardeşi Aydın Yücel’e, teslim edildi.

İkinci araç ise Aksaray Kamyon Fabrikası Müşteri Merkezi’nde Müşteri Merkezi Grup Şefi Burçak Yetgin, Müşteri Merkezi Teknik Eğitmeni Halil Eryılmaz ve Aydın Yücel’in katılımlarıyla gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Aydın Yılmaz tören sırasında, düşük yakıt tüketimi, yaygın servis ağı ve düşük yedek parça maliyetleri nedeniyle Actros 1841 LS’yi tercih ettiklerini dile getirdi.


Şubat 2013’te ilk kez Aksaray’da üretilerek, teslimatı yapılan Actros 1841 LS çekici hakkında şu bilgiler verildi, “Mercedes-Benz ailesinin diğer üyeleri gibi yüksek performans ve düşük yakıt tüketimini bir araya getiren yaygın servis ağı, uzun servis bakım aralığı, onarım kolaylıkları ve sürücünün performansını artıran konforuyla işletme maliyetlerini düşürüyor. Standart olarak Powershift otomatik şanzıman, klima, frenleme mesafesinde yüzde 20'ye varan azalma sağlayan yeni nesil Telligent Akıllı Fren Sistemi’ne sahip olan Actros 1841 LS çekici, 1200 mm 5. teker yüksekliği ve 650 lt. yakıt tankı ile sunuluyor”

Mercedes-Benz Actros çekicilerin, şehirlerarası ve uluslararası güzergâhlarda yük taşıyan sürücülerin işini, güvenli ergonomiye, konfora ve tasarıma dayanan özellikleriyle kolaylaştırdığı belirtilirken, Türkiye’de ilk kez Aralık 2010’da, Aksaray’da üretilmeye başlanan Actros ürün gamı, 1841LSNRL, 1844LS, 1851LS tipi uzun yol çekicileri, 3341S çiftçeker çekici ve 4151K çiftçeker inşaat kamyonundan oluştuğu hatırlatıldı.

Actros 1841 LS çekici ile birlikte Mercedes-Benz Türk, müşterilerine sunduğu kamyon ürün yelpazesine bir yenisini daha eklemiş oldu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.