Aksigorta, Türkiye oto servis sektörün CZ ile dünya ligine taşıyor

Aksigorta, Türkiye oto servis sektörün CZ ile dünya ligine taşıyor

Aksigorta, “Hasar Dönüşüm Projesi” kapsamında oto servislerine kalite standardı onayı veren Uluslararası Centro Zaragoza (CZ) Türk ile işbirliği anlaşması yaptı.

Aksigorta; oto servislerine standardizasyon getirerek daha verimli, kârlı ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak amacıyla sektördeki öncü rolünü sürdürerek, “Hasar Dönüşüm Projesi’ni başlattı. Aksigorta projenin ilk adımı olarak İspanyol Centro Zaragoza’nın (CZ) Türkiye yetkilisi CZ Türk’le bir anlaşma imzaladı. Aksigorta Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine Aksigorta Hasar ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Dayoğlu ve CZ Türk Genel Müdürü Cenk Erözer katıldı.


Aksigorta bu anlaşmayla, çalıştığı tüm oto servislerinde uluslararası geçerliliğe sahip CZ sertifikasının olmasını tercih edecek. Servisler, fiziki koşulları, uzmanlık alanları ve hizmet kalitelerine göre 3 Yıldız, 4 Yıldız ve 5 Yıldız olarak sınıflandırılacak. Gerekli koşulları sağlayan servisler yıldız sınıfına ve kapsamına göre sertifika almaya hak kazanacak. Standartlara uygun olmayan oto servislerinden ise gerekli eğitim ve iyileştirme süreçlerini tamamlamaları ve CZ sertifikası almaları istenecek. Aksigorta, CZ Türk ile yaptığı ve yılsonuna kadar sürecek olan özel anlaşması kapsamında CZ sertifikası almak için başvuran sınırlı sayıda servisin sertifika bedelinin yüzde 70’ini karşılayacak. “Sektörümüzde bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
İmza töreninde bir konuşma yapan Aksigorta Hasar ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Dayoğlu, bu projeyle Türk sigorta sektöründe bir ilke imza attıklarını ve sektörün gelişimine katkıda bulunacaklarına inandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Aksigorta olarak CZ Türk ile yaptığımız işbirliği sonucunda bundan böyle çalıştığımız tüm yetkili ve özel oto servislerinden uluslararası geçerliliğe sahip CZ Sertifikasına sahip olmalarını tercih edeceğiz. Sertifikaya sahip olan servislerimize, dünya standartlarında hizmet veren, kurumsal birer şirket olma fırsatı sunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu sertifikasyon projesi ile daha verimli, kârlı ve sürdürülebilir bir iş modeli sağlamayı hedefliyoruz.” CZ Türk Genel Müdürü Cenk Erözer ise bu önemli işbirliği hakkında; “Aksigorta’yı bu önemli proje ile ülkemizde faaliyet gösteren oto servislerin kalitesini arttırmasına destek olmasından dolayı tebrik ediyoruz. Bu proje ile Aksigorta’nın otomotiv ve sigorta sektörünün gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyor, tüm dünyada kabul görmüş, uluslararası CZ standartları ile hizmet veren servislerimizin sayısının artmasını diliyoruz” dedi.


Hasar Dönüşüm Projesi'nin yararları
Yetkili ve özel servisler açsından; gerekli eğitimleri alan ve yapılanmasını CZ standartlarına uygun hale getirerek sertifikalandırılan oto servisleri, dünya standartlarında hizmet verir hale gelecek. Aynı zamanda kurumsallaşma ve markalaşma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Aksigorta, sertifikaya sahip oto servislerini yıldız seviyelerine göre müşterilerine önerecek. CZ sertifikasyon programı, servislerin kendilerini geliştirebilmelerini, verimliliklerini ve hizmet kalitelerini artırabilmelerini; diğer servislerle rekabette üstün hale gelmelerini de sağlayacak. Müşteriler açısından; araç sahipleri, çok daha iyi fiziksel koşulları ve imkânları olan, donanımlı ve gerekli tüm eğitimleri almış personele, gelişmiş takım ve ekipmanlara sahip sertifikalı servislerde araçlarını güvenle tamir ettirebilecek, dünya standartlarında kaliteli bir hizmet alma imkânına sahip olacak. Sertifikalı oto servisler sayesinde müşterilerine hasar anında çok daha güvenli ve kaliteli bir hizmet sağlayarak müşteri memnuniyetini artıracak. www.tasimacilar.com 06.07.2012/17:39