Aktaş Newtone ile süspansiyon körüğüne renk geliyor

Aktaş Newtone ile süspansiyon körüğüne renk geliyor

TwicePower teknolojisi ile üretilen dünyanın ilk renkli körüğü Aktaş Newtone’un tanıtım toplantısı Swissotel Otel’de gerçekleştirilen lansman ile sektöre tanıtıldı.

Aktaş Newtone’un dünya lansmanının yapıldığı toplantı; Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Aktaş Eğitim Vakfı Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt, Pazarlama Yöneticisi Özlem Öztürk Bilal, İş Geliştirme Yöneticisi Armağan Tişli ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

Dünyada 3’üncü, Türkiye’de ise lider körük üreticisi olan Aktaş Holding, “TwicePower” teknolojisiyle ürettiği Aktaş Newtone körükle sektöre yeni bir ürün kazandırmış oldu. Tamamının Türk Mühendisleri tarafından üretilen dünyanın ilk renkli körüğü Aktaş Newtone, Türk bayrağından esinlenilerek kırmızı renkli üretildi. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’e kadar bağımsız yedek parça pazarında dünya liderliğine hazırlandıklarını belirten Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Aktaş Newtone ile holdingin dünya liderliği hedefi doğrultusunda geliştirilen, stratejik öneme sahip bir ürün olduğunu ifade etti. “Dünya körük sektöründe yüzde 17 pazar payı”

Tanıtımın açılış konuşmasını yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, 1938 yılında temelleri atılan Aktaş Holding’in bugün 6 kıtada 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, 6 ülkedeki üretim ve dağıtım tesisleri ile dünyanın en büyük üçüncü körük üreticisi konumuna geldiğini söyleyerek, “Aktaş Holding olarak bugün Türkiye’de Bursa ile Adıyaman’da, Bulgaristan’da ve Çin’de fabrikaları; Kuzey Amerika, Almanya ve Brezilya’da ise montaj, lojistik ve pazarlama tesislerimiz ile körük sektöründe dünyada yüzde 17 pazar payına sahibiz. Yüzde 100 Türk sermayesiyle yurtdışında en geniş dağıtım ağına ve ürün gamına sahip şirketi olmanın büyük gururunu yaşıyoruz” dedi. Aktaş Holding olarak 2011 yılını 13 şirket ve 43 bin metrekare üretim alanında, yılda 2,5 milyon adet üretim kapasitesi ile 116 milyon Euro ciro, 65 milyon Euro’luk aktif büyüklük ve 600 istihdamla kapattıklarını açıklayan Şahap Aktaş, 2014 yılına kadar kurumsallaşma süreçlerini halka arzla tamamlamayı öngördüklerini bildirdi. Ayrıca dünyada ilkleri başaran bir holding oldukları için çok gururlu olduğunu belirtti. “TwicePower” teknolojisiyle ile taklit üretimin önüne geçtiklerini belirten Aktaş, patenti alınmış Aktaş Newtone Körük ile sektöre farklı bir ürün sunduklarını ve bundan dolayı çok gururlu olduklarını belirtti. “Daha uzun ömürlü, daha hafif ve ilk renkli körük”
Basın toplantısında, Aktaş Holding AR-GE Departmanı tarafından geliştirilerek dünya lansmanı yapılan Aktaş Newtone körüğü, Aktaş Holding Pazarlama Yöneticisi Özlem Öztürk Bilal tanıttı. Aktaş Newtone’un dünya liderliği hedefi doğrultusunda geliştirilen stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Bilal, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, patenti Aktaş Holding’e ait ve sektörde bir teknolojik devrim olma özelliği taşıyan TwicePower teknolojisi ile tasarlanan Aktaş Newtone körüğün dünyanın ilk renkli körüğü olma özelliğini taşıdığını açıkladı. Bilal’in verdiği bilgilere göre; dünyadaki mevcut körüklerden daha dayanıklı ve daha hafif olan Aktaş Newtone, yüzde 60 daha uzun ömürlü. Optimum malzeme kullanıldığı için daha hafif ve esnek olan körüğü taşıması ve montajı da kolay. Optimum malzeme kullanılmış olması aynı zamanda ürüne daha çevre dostu bir ürün olma özelliği kazandırıyor. Aktaş Newtone ayrıca, sektörde yine bir ilk olarak 3 yıl garantiyle pazara sunuyor. Dünyanın ilk renkli körüğü olması ve farklı renklerde üretilebilmesi sayesinde filo-şirketleri, kendi kurumsal renkleriyle özel üretim olanağına sahip olacaklarını belirten Bilal, “Kullanıcı ve sürücüler, taraftarı oldukları takımların, ülke bayraklarının renklerini araçlarında taşıyabilecekler. Örneğin, 2014 Brezilya dünya kupası için bir çalışmamız var. Brezilya bayrağını körüklerin üzerine uygulamayı hedefliyoruz. Bu konuda çok farklı istekler var, bu istekleri değerlendireceğiz” şeklinde konuştu. “10 yıl içerisinde dünyanın lider üreticisi olmak”
Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt da Aktaş Holding’in yeni yatırım hedefleri ve büyüme stratejisini açıkladı. Kurt, “2012 yılı için hedefimiz bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir büyüme hacmini yakalayarak ciromuzu 130 milyon Euro’nun üzerine taşımak. Yeni yatırımlarımızla çalışan sayımızı da 690’a yükselteceğiz. Türkiye’de açık ara pazar lideri durumundayız. Hedefimiz ise, kendi sektörümüzde 10 yıl içerisinde dünyanın lider üreticisi olmak” dedi. Dünya liderliği için birçok alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kurt, “Agresif bir pazarlama sürecine girdik. 2023 yılına kadar satış ve büyüme hedeflerimizi net olarak belirledik. Katma değeri yüksek ürünlerle uluslararası ölçekte rekabet gücümüzü daha da artırmak üzere AR-GE’ye odaklanıyoruz. Ürün yelpazemizi daha da genişleteceğiz. 2012 yılında AR-GE’ye ciromuzun yüzde 2’si oranında pay ayıracağız. TAYSAD verilerine göre 2011 yılında 15 ulusal patent başvurusuyla en çok patent tescili yaptıran 3’üncü şirket durumundayız. Aktaş Holding, bir dünya şirketi olma yolunda, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı kurmak adına her türlü girişimi yapıyor” dedi. Burhan Kurt, Aktaş Holding’in farklı ülkelerde üretimi olan, altı kıtada faaliyet gösteren büyük bir yapıya dönüştüğünü belirti. Kurt, Aktaş Holding’in 2012 yılı hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Dünya pazar payımızı 2012’de yüzde 18’e çıkaracak, bu oranı ilerleyen yıllarda adım adım yüzde 30 seviyesine taşıyacağız. 2012 yılında yıllık üretim kapasitemizi ise 3 milyon adede yükselteceğiz.” Toplantının sonunda üretilen ilk renkli körüklerden birinin üzerine toplantıya katılanların isimleri ve imzaları yazılarak Aktaş Holding’in önemli bir köşesine kaldırıldı. Abdullah Karlıdağ www.tasimacilar.com 14.03.2012/15:18