Akü Pazarında  Dev Ortaklık

Akü Pazarında Dev Ortaklık

İstanbul 2013 TÜYAP Merkezi’nde bu yıl 30.su düzenlenen Automechanika Yan Sanayi Fuarında firmalar planlarını ve ürünlerini sektöre ve sektör bileşenlerine tanıtmaya başladılar.

Bu süreçte dünyanın 1 numaralı akü üreticisi ve otomotiv akü alanında küresel lider Johson Controls otomotiv ve dağıtıcısı Karat Güç Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile yeni bir iş ortaklığına imza attılar.

Otomotiv sektöründe 40 yıldır lider şirketleri ile faaliyet gösteren Tarablus Ailesi’ne ait Karat Güç Sistemleri AŞ ve özellikle Avrupa’da kurşun-asit otomotiv aküleri ve Start-Stop donanımlı hibrit ve elektrikli araçlar için gelişmiş aküler sektöründe küresel bir lider haline dönüşen Johson Controls Güç Çözümleri ile bu yıl TÜYAP’ta buluştuk.


38 Yıllık Emeğin Karşılığı ve Bir Büyük Proje

Yapılan basın toplantısında konuşan Karat Güç Sistemleri A.Ş yönetim Kurulu Başkanı Besim Tarablus; “tecrübesi, teknolojisi, sattığı akü sayısı ile dünyada bir numara olan bir şirketin, bizim yerel tecrübemize itibar edip Türkiye’ye gelmesi ve bizimle birlikte çalışması benim için kişisel anlamda bu sektöre verdiğim 38 yıllık emeğin karşılığı anlamına geliyor” dedi. Konuşmasına şöyle devam etti: “Böyle bir şeye sebep olmak benim açımdan hayatta sahip olunabilecek en büyük değerlerden bir tanesidir, bunun karşılığı maddiyat olamaz” diyerek sürece ilişkin düşüncelerini paylaştı.
Pazar Payının Yüzde 12’sini Elinde Tutan Bir Yatırım
Basın toplantısı sonrasında Karat Güç Sistemleri A.Ş ve Johson Controls Güç Çözümleri işbirliği ile bu yıl piyasaya sürülen kurşun-asit otomotiv aküleri hakkında Karat Güç Sistemleri A.Ş yönetim Kurulu Başkanı Besim Tarablus’dan bu özel aküler hakkında bilgi aldık.

Birçok aile şirketini bünyesinde barındıran ve Türkiye’de başarılı ve hızlı bir büyüme grafiği çizen Karat Güç Sistemleri A.Ş’nin başarı hikayesi 16 yıl öncesine kadar uzanıyor. Grup Oto’dan başlayan bu süreç Besim Tarablus’un ifadeleri ile şöyle şekilleniyor: “Avrupa’da bağımsız yedek parça alanında faaliyet gösteren Grup Oto bir süre sonra uluslar arası alanda çalışmaya başladı. Şuan da 28 ülkede varlık gösteriyor. Biz Türkiye ayağı olarak çalışıyoruz. Sonra akü işine girdik. Karat’ı kurduk. 16 yıl önce başladık. İlerleyen süreçte Johnson Controls’le tanıştık ve Türkiye’de 4. Büyük firma olmayı becerdik. Bu birliktelik kapsamın daha büyük projeler düşünüyoruz ve Türkiye’de önümüzdeki yıl 2. Büyük firma olmak gibi bir hedefimiz var.”


3 Yıl Garanti ve Satış Sonrası Müşteri Memnuniyeti

Karat Güç Sistemleri A.Ş ve Johson Controls Güç Çözümleri işbirliği ile üretilen akülerin diğer akülerden farkını ise Besim Tarablus şu cümlelerle anlattı: “Aküyü yurt dışından bitmemiş haliyle ithal ediyoruz. Şöyle ki, akünün belli bir ömrü var. Aküyü asit doldurup, şarj etmezseniz normal bir yedek parça gibi düşündüğümüzde belli bir ömrü var” diyerek şu şekilde devam etti: “3 yıllık garanti kapsamında yurt dışında imal edilen aküler, artık ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Karat Güç Sistemleri A.Ş olarak aküleri getiriyoruz, Türkiye’de ciddi bir şarj sistemi kurduk, şarj edip pazara öyle veriyoruz. Yani akü nihai kullanıcıya ulaştığında sıfır olarak kullanıma sunuluyor.”

Genişleyen Bayilik Ağı

Aküde bir devrim yaratan bu ortaklıkla ilgili bayilik çalışmaları da hız kazanmış durumda öyle ki bölgesel bayilikler oluşturduklarını aktaran Besim Tarablus, 24 bölgede bayilikler oluşturduklarını ifade etti. Bölgesel bayiliğin avantajı olarak o bölgenin potansiyelini görme ve buna yönelik olarak çalışmalarına yön tayin etme konusunda ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Türkiye’deki kullanıcıların aküde marka tercihlerinin, eskiye oranla çok daha fonksiyonel olduğuna dikkat çeken Tarablus, fiyattan ziyade kalite, garanti süresi ve akünün ömür gibi etkenlerin etkili olduğunu belirtti. Karat Güç Sistemleri A.Ş olarak müşteri memnuniyetini esas aldıklarını ve kullanıcının önceliklerine önem verdiklerini dile getirdi.

Alev ARSLAN 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.