Ali Bayraktaroğlu Başkanlığının ilk 6 ayını değerlendirdi.

Ali Bayraktaroğlu Başkanlığının ilk 6 ayını değerlendirdi.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB)‘ınçiçeği burnuna başkanı Ali Bayraktaroğlu düzenlenen 2. Bölge toplantısında göreve geldiği günden bu yana geçen ilk 6 ayı değerlendirdi.

İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İSTAB üyeleri ile biraraya gelmeye devam ediyor. Bayraktaroğlu, 21 Kasım 2014 Cuma günü Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıda tüm İSTAB üyeleri ile bir araya gelerek, göreve geldiği günden bu yana geçen 6 ayı değerlendirdi ve istişarede bulundu.

İlk 6 ayı değerlendiren Bayraktaroğlu, İSTAB üyeleri ile yeni dönem çalışmalarını paylaştı. Plan ve projeler hakkında görüş alışverişinde de bulunulan toplantıda sektörün öneri, talep ve şikâyetleri de değerlendirildi. Törene, tüm İSTAB üyelerinin yanı sıra toplantının sponsorluğunu üstlenen Arvento Mobil Sistemler A.Ş. Genel Müdürü Özer Hıncal, Satış ve Pazarlama Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Cem Devrim, Marmara Bölgesi Satış Müdürü Çiğdem Günday, Marmara Bölgesi Satış Yöneticisi Halit Eskihisarlı katıldı.

Açılış konuşmasını İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Güller Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gül’ün yaptığı toplantıda Başkan Ali Bayraktaroğlu bir sunum yaparak, ilk 6 ayın değerlendirmesini yaptı.

Taşımacıya ekstra yükümlülükler yüklenemez

İlk 6 ayda düzenlenen yaklaşık 15 alt komisyon toplantısı sonucu bazı değişiklikler yapıldığını belirten Bayraktaroğlu, bu değişiklikleri şöyle sıraladı;

‘Devlet ve özel okullarının yönetimi, okul aile birlikleri, okul vakıfları ve benzeri kurumlar; taşımacılıklarda, taşımacıya ve alt taşımacıya UKOME kararında belirtilen yükümlüklerin dışında; ücretsiz öğretmen, personel veya öğrenci servisi, bağış, komisyon, hususi otomobil veya şoför, kontenjan öğrenci taşımacılığı, burslu öğrenci taşımacılığı, indirimli öğrenci taşımacılığı talepleri gibi yükümlülükler yükleyemez. Ayrıca okulların sportif, kültürel ve bilgi yarışmaları ile resmi bayram organizasyonları, gezi, piknik vb. taşıma hizmetlerinin ücretsiz yapılmasını talep ve teklif edemez.’

Tüm servisler beyaz olacak

İstanbul’da ki tüm servis araçlarının beyaz olması şartı getirildiğini de hatırlatan Bayraktaroğlu, kamu, personel ve okul servis araçlarına getirilen GPS ve Dış Kamera takılması kararının da 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldığını ifade etti.

Personel taşımacılığı alanında da tarife uygulamasına geçilmesinin karara bağlanarak bir tarife oluşturulduğunu belirten İSTAB Başkanı, düğün, nişan, cenaze, piknik, plaj, gezi, sinema, gibi etkinliklerde de yol belgesi verileceğini belirtti.

Üye sayısı 315’e ulaştı

Son 6 ayda katılan yeni üyelerle birlikte İSTAB’ın üye sayısının 315’e ulaştığını söyleyen Bayraktaroğlu, görevde bulunacağı 2014-2016 yılları arasında ki hedeflerini de anlattı.

“İSTAB’ın etkin ve bir sivil toplum kuruluşu olması için yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz” diyen Bayraktaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Sektörümüzü alanında daha güçlü, etkin ve itibarlı temsil edebilmek adına;   İBB – UKOME toplantılarında sektörümüzün imza yetkilisi ile temsil edebilmek için çalışıyoruz. Kanun maddesini yakinen takip ediyoruz.

Sektörümüzün yaşadığı sorunların takipçisi ve çözüm üreticisi olmaya devam edeceğiz. Sektörümüzün yaşadığı sorunlara bireysel değil, genel çözümler üreterek tüm üyelerimizin faydasını gözetmeye devam edeceğiz.

Ortak satın alma projelerinin kapsamını genişletemeye devam edeceğiz. Ortak satın alma projelerimizi sektörümüzün ihtiyaç duyduğu tüm alanlara yayacağız.”

‘Trafik Akademisi’ çalışmaları devam ediyor

Eğitime yönelik çalışmalarla sektörün gelişimine fayda sağlayacaklarını da belirten Bayraktaroğlu, sürücülerin eğitilmesi amacıyla kurulması planlanan Trafik Akademisi Projesi hakkında da bilgi verdi. Bayraktaroğlu, “Üyelerimiz ve çalışanlarının sektörel gelişimlerine yönelik eğitim programları düzenleyeceğiz. Ayrıca diğer sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak, projenin uygulamaya geçmesini sağlayacağız. Proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlk bulduğumuz proje alanının uygun olmaması nedeniyle şuan başka bir yer arayışı içindeyiz. ” dedi.

Kademeli Saat Uygulamasının hayata geçirilmesi içinde çalışmaların devam edeceğini belirten İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, sektörlerin gruplandırılarak farklı saat dilimlerinde mesaiye başlaması uygulamasının İstanbul’un trafik sorununu çözeceğine inandıklarını ifade etti ve “Bu bağlamda İTO’dan aldığımız destekle konuyu bilimsel verilere dayandırarak projelendirip yürürlüğe girmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Nitelikli ulaşım üreten servisler kaldırılamaz!”

Hükümetin 6 Kasım Perşembe günü açıkladığı ‘Yapısal Reform Eylem Planı’nın ardından servislerin kaldırıp kaldırılmayacağı tartışmasına da değinen Bayraktaroğlu, konunun İTO Meclis toplantısında da gündeme geldiğini belirterek, “Konu hakkında İSTAB olarak gerekli girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Bizim sektörümüz ihtiyaçtan doğdu, böyle bir talep oluştu, biz de arzı sağladık. Kaliteli ve nitelikli ulaşım üreten servisler kaldırılamaz!” ifadelerini kullandı.

Toplantının sponsorluğunu üstlenen Arvento Mobil Sistemler A.Ş. Genel Müdürü Özer Hıncal da bir sunum yaparak, Arvento Araç Takip Sistemleri’nin, okul servisleri için geliştirdiği “Arvento Kids” uygulaması hakkında detaylı bilgi verdi.

Ailelerin endişesi Arvento ile son bulacak

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi 9 bin 500 servis aracında uygulanan sistem sayesinde servis araçlarının hareket saati, servise binecek çocukların kaçta ve hangi noktadan alınacakları, çocukların eve varış saatleri, servis aracının duraklama noktaları ve duraklama sürelerine ilişki bilgiler anında görülebiliyor. Sistem ayrıca, servis aracına tanımlanmış olan hız limitlerinin aşılması halinde ilgili kişilere ve servis firmasına otomatik olarak alarm göndererek, uyarı yapıyor.

İstanbul’daki servis araçlarında kullanılan bu sistemin yaygınlaşmasıyla, ailelerin çocuklarının yol güvenliği konusunda yaşadığı endişenin tamamen sona ereceğini söyleyen Özer Hıncal; “Servis araçlarına takılan araç takip cihazları ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde, servis araçlarının bütün hareketleri, servis saatleri dâhilinde konuyla ilgili kişi ve birimler tarafından takip ve kontrol ediliyor. Veliler ve okul müdürleri internete bağlanabildikleri her yerden, servis araçlarını izleyebiliyor. Sistem, servis firmaları, okullar, veliler ve öğrenciler açısından can güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, araçların kilometre bilgilerinin takip edilebilmesini ve firmaların performanslarının ölçümüne yönelik verilerle de tasarruf edilebilmesini sağlıyor” dedi.

 

istab-2.bolge-6.jpg

 

 

istab-2.bolge-2.jpg

 

 

istab-yonetim.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.