Ali Bayraktaroğlu'ndan önemli açıklama

Ali Bayraktaroğlu'ndan önemli açıklama

İSTAB'ın şehirdeki plaka tahdidi sorunu hakkındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu konuyla ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB), şehirdeki plaka tahdidi sorunu hakkındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu konuyla ilgili AR-GE çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getirdi.

Bayraktaroğlu, İstanbul’da ki servis taşımacıları için plaka tahdidi sorununun çözülmesinin şart olduğunu belirtirken, bunun şehirdeki büyük bir kaosu çözeceğininin de altını çizdi. İstanbul Ticaret Odası'nında kendilerine destek verdiğini söyleyen Bayraktaroğlu, bu yöndeki çalışmalarını şu şekilde dile getirdi; "Diğer illeri araştırıyoruz. Plaka tahdidi hangi ilde nasıl yapılmış, hangi ölçekte yapılmış, hangi ölçülere göre değerlendirilmiş ve nasıl plakalar doldurulmuş­ gibi. Şimdi baktığımızda İstanbul, araç sayısı anlamında diğer illerin tamamından büyük bir il. Yaklaşık 50 bin araç var.  Bunu yapmak için ciddi bir Ar-Ge süresine ihtiyacımız var. Zümre toplantısıyla biz bu süreci başlattık, toplantıları yapıyoruz bütün kurumların görüşlerini alıyoruz. Yine toplantı yapacağız, ilgili derneklerle , esnaf odamızla, diğer arkadaşlarımızla sektör temsilcilerimizle, arkadaşlarımızla, sektör temsilcileriyle. En son fikrimizi dosya olarak belediyeye sunacağız. Ulaştırma Bakanlığı'na göndereceğiz. Onlardan gelen geri dönüşlerle şunu düzeltin veya buna temas edin gibi dokunuşlarla beraber konumuza devam edeceğiz. Biz bir yola çıktık bu yolun müspet olması için her şeyi yapacağız" dedi. 

 

"Şehirdeki kaos bitecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da konuyla ilgili bilgisinin olduğunu anlatan Bayraktaroğlu, ilgili dosyayı tam olarak hazırladıklarında  kendisine ulaştıracaklarını söyledi. 

Plaka tahdidi sorunun çözüldüğünde taşıma fiyatlarının olması gereken yere geleceğini ve bu konudaki kaosun biteceğini düşünen Bayraktaroğlu, "Şu anda o fiyatların neredeyse olması gerekenden 3’te 1 az olduğunu düşünüyoruz" dedi.

 

project1_layout-1.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum