Ali Osman Ulusoy Bakan Davutoğlu’ndan destek istedi

Ali Osman Ulusoy Bakan Davutoğlu’ndan destek istedi

Ulusoy : "Bakan Davutoğlu'ndan komşu ülkelere gümrük geçişlerinde kolaylık sağlanmasını istedi.”

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar onuruna verilen yemekte Trabzon’da bulunan işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diplomatlar bir araya geldi. Toplantıda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy komşu ülkeler ile ticaretin artırılmasında gümrüklerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.


"Trabzon’a lojistik merkez şart”
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından kendisine sunulan Lojistik Merkez dosyası hakkındaki görüşlerini ifade eden Bakan Davutoğlu, " Trabzon Valimiz Lojistik Merkez ile ilgili dosyayı bana sundular. 2023 yılıyla ilgili hükümet olarak çalışmalarımız var. Coğrafi olarak böyle önemli bir hinterlanda sahip olan bir Trabzon’un Lojistik Merkez olarak, bir taraftan Rusya ve Avrasya’ya, diğer Avrupa’ya ulaşması bir haktır. Bu aslında aynı zamanda bir zarurettir. Herkeste bundan istifade eder. Hedeflerimizi büyük tutmamız ve gelecek planlarını ona göre yapmamız lazım. Ama her şeyden önce şehrimize sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu. “Gümrük geçişlerinde kolaylık sağlanmalı”
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy komşu ülke gümrüklerindeki hızlı gelişme ve kolaylıkları dile getirerek Türkiye’nin de bu gelişmelere ayak uydurması gerektiğini ifade etti. Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan’daki gümrük uygulamalarının daha ileri seviyede olduğunu kaydederek Bakan Davutoğlu’ndan destek istedi. Rusya Federasyonu’na ihracatta yaşanan Ro-Ro taşımacılığındaki sorunlarında gündeme getirildiği toplantıda Bakan Davutoğlu iş adamlarının ifade ettiği sorunları dinlediğini ve çözümlenmesi konusunda hükümet olarak çalışacaklarını ileti.


Vali Kızılcık, Lojistik Merkez Dosyasını Bakan Davutoğlu’na Sundu
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanlarının ilimizde gerçekleştireceği ‘Üçlü Zirve’ kapsamında kentimize gelen Dışişleri Bakanı Prof Dr. Ahmet Davutoğlu bu sabah programında ise Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Davutoğlu’nu Valiliği ziyaretinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık karşıladı. Bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Valilik Makamında geçti. “Trabzon Karadeniz ülkeleri açısından da çok önemli bir giriş kapısıdır”
Bakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada Trabzon’un tarih boyunca en önemli kentlerden biri olduğunu ifade ederek, "Trabzon’u Karadeniz’in hem Hazar’a hem de Asya’ya açılan kapısı olarak görüyoruz. Trabzon sadece ülkemiz açısından değil tüm Karadeniz ülkeleri açısından da çok önemli bir giriş kapısıdır. O bakımdan da stratejik bir öneme sahiptir. Hep böyle olmuştur, bundan sonrada böyle olacaktır” şeklinde konuştu.


"Trabzon’un hinterlandı çok güçlü”
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından kendisine sunulan Lojistik Merkez Raporunu da çok önemli olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, "Bütün gayretlerimiz diğer şehirlerimizde olduğu gibi, özellikle dış politikada oynayabileceği önemli rol dolayısıyla Trabzon’umuzun ve Doğu Karadeniz’in ekonomik anlamda gelişimini sağlamaktır. Bu bağlamda Sayın Valimiz bize Lojistik Merkez çalışması ile ilgili bir dosya verdi. Bende üçlü zirve için gelen bakan arkadaşlarım ile bu konuyu konuştum. Trabzon hinterlandı çok güçlü olduğu için önemli bir lojistik merkez haline dönüşecek. Bizde Trabzon’umuzda Dışişleri Bakanlığı olarak daha fazla kendi mevcudiyetimizi göstereceğiz. Her açıdan Trabzon un kalkınması ve sadece Türkiye ölçeğinde değil, bölgesel ve kültürel ölçekte de önemli bir kesişim noktasını oluşturması için çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Trabzon’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık ise, "Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na Trabzon’umuza geldiği için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda tarih, kültür ve spor kenti Trabzon’umuzu diplomasi merkezi olarak seçtiği için şükranlarımızı arz ediyoruz. Eminim ki bundan sonra Trabzon’umuz ülkemizde ve uluslararası alanda Trabzon deklarasyonu ile gündeme gelecektir. Gürcistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarını ilimize davet ederek, üçlü zirveyi burada gerçekleştirmeleri, Trabzon'umuzun Kafkaslara ticari, kültürel, sosyal anlamda açılması için çok şey ifade etmektedir. Kendilerine arz ettiğim dosyada Trabzon'umuzun 50 yılına hitap edecek bir lojistik merkez çalışmamız var. Bu çalışmanın yanında üçlü zirvenin ilimizde yapılması ayrıca bir önem arz etmektedir. Zirvenin şehrimizde yapılması bizleri onurlandırmıştır” biçiminde konuştu. Hayati Akbaş/Trabzon www.tasimacilar.com 15.06.2012/11:08