Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu Yaz Kursları Başlıyor

Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu Yaz Kursları Başlıyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde 5 yıldan beri hizmet veren Çocuk Trafik Eğitim Okulu’n da bu yıl da “Bugünün küçükleri, yarının sürücüleri” sloganıyla 6. dönem yaz kursları başladı.

Sadece bayram tatili süresince 64 kişinin yaşamını yitirip, 511 kişi yaralandığı trafik kazaları sonuçları Türkiye’nin güvenli trafik için altyapı kadar küçük yaştan eğitimimin de önemini ortaya koydu. İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Belediyesi tarafından 5 yıldan bu yana hizmet veren Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda bugüne kadar 22 bin öğrenci küçük yaşta trafik eğitimi aldı. “Bugünün küçükleri, yarının sürücüleri” sloganıyla hizmet veren okulda 6. Dönem yaz kursları başladı. Kurslara miniklerin büyük ilgisi var.

Çocuklar kuralları küçük yaşta öğreniyor

5-12 yaş arasındaki çocuklar hafta içinde 3 grupta eğitim alacak. Eğitimlerde; Bisiklet kullanmanın kuralları, Uygulamalı ve teorik trafik bilgisi öğretilecek. Eğitimlerde küçük sürücü adaylarına, Trafikle ilgili slayt ve resimler ile çizgi filmler izletilecek. Kursta; trafik dışında Türk Edebiyatı çocuk klasiklerinden kitaplar da okuma etkinliklerinde okutularak kendilerini geliştirmeleri sağlanacak

6. dönem yaz kursunda 122 öğrenci katılacak

Bugüne kadar Aliağa belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda 5 yılda yaklaşık 22 bin çocuk trafik eğitimi aldı. Kış döneminde Okulların ana sınıfı ile 5. Sınıfı arasındaki öğrenciler bir program dahilinde trafik eğitimi alırken, okulların tatil olduğu yaz aylarında ise yaz kursları ile eğitimler sürdürülüyor. Bu hafta başlayan 6. Dönem Yaz kursuna yaklaşık 122 öğrenci katılacak.

Kurs sonunda sertifika verilecek

Aliağa Belediyesi çocuk trafik eğitim okulunda ücretsiz verilecek eğitimler sonucunda öğrencilere sertifika verilecek. Eğitim alanı yaz sezonu boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek. Eğitim saatleri dışında da akülü araçlar aileleriyle gelen çocuklara ücretsiz olarak veriliyor.

‘Çocukları kursumuza bekliyoruz’

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nun trafik kazalarını azaltmada küçük yaşta alınan eğitimin büyük önemi olduğunu söyledi. Trafik eğitim okulunun, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ve Polis trafik memuru İsmail Hakkı Ergün’ün özverili çabalarıyla gerçekleştiğini söyleyen Başkan Oğuz, “Bu okulumuzda, çocuklara küçük yaşta trafik kurallarını öğreterek onları bilinçlendiriyoruz. Çocukların eğitimden sıkılmamaları için ders aralarında çizgi film izleterek, kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek eğitimlerini eğlenceli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Ailelerden özellikle rica ediyorum; Çocuklarınızı ücretsiz kursumuza gönderin, çocuklar, trafik bilinci erkenden kazansın. Çocuklarımızı kursumuza bekliyoruz” dedi.

www.tasimacilar.com


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.