Alibeyköy ihalesi ikinci kez iptal edildi

Alibeyköy ihalesi ikinci kez iptal edildi

İSPARK tarafından gerçekleştirilen Alibeyköy Cep Otogarı ihalesi ikinci kez iptal edildi.

Ağustos ayında İSPARK’ın Ümraniye’deki Genel Müdürlüğü’nde Alibeyköy Cep Otogarı Yazıhane Kiralamaya dayalı olarak İSPARK’ın 6 bin TL muhammen bedel olarak açık ihale usulü ile açılışını gerçekleştirdiği Alibeyköy Cep Terminali ihalesi katılımcı firmaların, çıkış ücretleri ve aidat bedellerinin belirsiz olması ve yaklaşık giderlerini hesaplayamadıkları gerekçesiyle ihaleden çekilmesiyle ihalenin ikinci kez iptaliyle sonuçlandı.

“Çıkış ücretleri ve aidat bedelleri belirsiz”

Tüm firmaların fiyatların yüksekliği ve bankoların az olmasından dolayı geri çekildiği Ağustos ayı ihalesinden sonra sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dikkate alan İSPAK A.Ş. banko sayısı 16 adede yükseltildi. Muhammen bedel tespiti ile ilk ihaledeki rakamlar gözetilerek belirlenen ikinci ihale ise; fiyat görüşmelerine geçildiği esnada katılımcıların, çıkış ücretleri ve aidat bedellerinin belirsiz olması nedeniyle yaklaşık giderlerini hesaplayamadıklarından dolayı geri çekilmesiyle iptal edildi.

İSPARK A.Ş. yetkililerinde yapılan açıklamada ise;” İSPARK A.Ş. otogarın gerek inşaat aşaması gerekse ihale aşamasında ki tüm süreçlerde sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve firmalarla görüş alışverişinde bulunmuş istek ve talepler göz önüne alınmış olmasına rağmen düzenlenen her iki ihalede de fiyat görüşme aşamasında çeşitli sebepler ileri sürülerek toplu halde ihaleden çekilme yönüne gidilmiştir. Bundan sonra ki aşamada İSPARK A.Ş. sürecin başından beri sürdürdüğü iyi niyet ve kamu yararı gözetme ilkesi doğrultusunda, sektör temsilcileri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve yetkilileri ile görüşüp gerek kamunun gerekse sektörün yararına olacak bir çözüm bulmak için çalışmalarına devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.