Alibeyköy Otogar’ında Küçük Ölçekli Firmalar Tedirgin

Alibeyköy Otogar’ında Küçük Ölçekli Firmalar Tedirgin

Alibeyköy’de yeni yapılan cep otogar özellikle bölgede faaliyet gösteren küçük ölçekli şehirlerarası otobüs şirketleri açısından merak konusu.

Alibeyköy’deki mevcut esnaf, inşaatı devam eden cep otogarı olumlu karşılamalarına rağmen temkinliler... Konuya yönelik konuştuğumuz Alibeyköy’deki otobüsçüler, yeni yapılacak olan otogara firmaların sığmayacağını, mevcut sistemde firmaların ayrı yerlerde olduğunu belirten şehirlerarası otobüsçüler sistemin aynı şekilde devam etmesi konusunda hem fikir.

‘Yeterli olmayacak’

Yeni otogarın sıkıntıları aşma noktasında yeterli olmayacağını söyleyen Büyük ve orta ölçekli firmaların yer aldığı Alibeyköy’deki otobüsçüler, mevcut yapının aynı kalmasını, bunun yanında çevre düzenlemesinin bu mevcut yapı etrafında yapılması gerektiğini düşünüyor.

‘Acele alınan bir karar’

Mevcut yapıda her firmanın kendi alanı olduğunu hatırlatan firma yetkililerinden biri büyük alana sahip olan firmaların yeni yapılacak olan cep otogarının neredeyse yarısını alacağı, bunun da haksız rekabete yol açacağını düşünerek, acele alınan bir karar olduğunu belirtti.

‘Kiralar yüksek olacak’

Otogar yapımında işin içinde yer alan otobüsçünün fikrinin alınmadığını ifade eden otobüsçüler, yeni otogarın İSPARK tarafından alelacele yapılan bir yapı olduğunu iddia ederek yapılacak olan otogarın kiralarının yüksek olacağını düşünüyor.

‘Alibeyköy otogarına öncelik verilmeli’

50 aracı olan otobüs firmalarının Alibeyköy’deki cep otogarına yerleştirileceğini söyleyen otobüsçüler bu sayının altında kalınması durumunda yer alamayacaklarını belirtti. Yıllardır Alibeyköy’e otogarına hizmet eden otobüsçü kesimine öncelik tanınması gerektiğini söyleyen otobüsçüler “hakkımızı gasp edip de başkalarına verilmesine biz razı gelmeyiz. Ama herkesin hakkı ne ise adil bir şekilde uygulanmasını istiyorum” dedi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.