Filotır'da hedef 700 filo

Filotır'da hedef 700 filo

Müşterilerinin her koşulda her ihtiyacına yönelik çözümler üreten lider TIRSAN, Filotır kiralama hizmetleri ile müşterilerine operasyonel çözümler sunuyor.

Tırsan, 12 Nisan’da Adapazarı tesislerinde gerçekleştirdiği törenle ADR ve kimyasal madde taşımacılığının öncü firması Alışan Logistics'e 55 adet Tırsan Perdeli Maxima Plus  semi-treyleri teslim etti. Törene, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Alışan Logistics Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan,  Alışan Logistics Operasyonlar Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi Erkut Kasapseçkin, Alışan Logistics Satın Alma Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin ve Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç katıldı.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Alışan Logistics ile 1985 yılından bu yana devam eden işbirliğinin son 3 yılda farklı bir boyuta taşındığını, artık kiralama modeli üzerinden de firmaya hizmet verdiklerinin altını çizdi. Avrupa’daki treyler satışlarının yarısından fazlasını kiralama modelinin oluşturduğunu belirten Nuhoğlu, Türkiye’de bunun öncülüğünü ise Alışan Logistics’in yaptığını belirtti.

“Kiralama İle Maliyet Azalıyor, Operasyon Gücü Artıyor”

Ülkemizde kiralama modelinin sağladığı yüksek katma değeri gören firma sayısının çok az olduğunu kaydeden Nuhoğlu, “Özellikle büyük firmalar öz mal araç yatırımı yapmıyorlar, bunun yerine hizmete yatırım yapıyorlar. Çünkü aracı kiraladığında sadece aylık ödeyeceği rakamı biliyor. Aracın servisi, bakımı, kaskosu, sigortası gibi işlemlerin hepsini uzmanından tedarik ettiği için kilometre başına maliyetini tam olarak biliyor.” şeklinde konuştu.

2018’te Kiralık Filo Sayısı 700’e Ulaşacak

Tırsan’ın FİLOTIR ile sunduğu kiralama hizmetinde 400 adetlik bir filoya ulaşıldığını, Nisan ayı içerisinde bu rakamın 500’e, 2018 yılı sonuna kadar da 700 adede ulaşacağını aktaran Nuhoğlu, kiralama modelinin neden tercih edilmesi gerektiği ile ilgili de şunları söyledi: “Kirala modelinde her ay araç için 400-500 Euro’luk bir ödeme yapılıyor. Bu araçla her ay 8 bin kilometre yol yapıyorsanız kilometre başına maliyetinizi biliyorsunuz. Araç hiç durmuyorsa ve sürekli bir akışınız varsa kilometre başına maliyetiniz çok daha az oluyor. Alışan Logistics de daha önce kiralamasını yaptığı araçlarımızla bu avantajı gördü ve filosuna 55 treyler daha ekledi. Büyük bir adet ve kendilerini kutluyorum.”

Müşterilerimizin Her İhtiyacına Göre Çözüm Sunuyoruz

FİLOTIR ile 15 günden 5 yıla kadar kiralama opsiyonu sunduklarını söyleyen Nuhoğlu, ikinci el treyler kiralaması hizmetlerinin de olduğunu aktardı. Kiralama ile müşterilerine sundukları bakım ve servis hizmetlerini sadece yurtiçinde değil yurtdışında da verdiklerini belirten Nuoğlu, “Şu anda 6 binin üzerindeki noktada servis hizmeti veriyoruz. Bunun yanında 350 noktadaki Kässbohrer servislerimizle araçların her türlü ihtiyacına anında çözüm üretebiliyoruz. Ayrıca 7 gün 24 saat çalışan ve 17 dilde hizmet sunan çağrı merkezimizle sürücüler nerede olurlarsa onları dinliyor, gerektiği anda en yakın servise yönlendiriyoruz.” dedi.

alisan-teslimat-toreni-(1)-(medium).jpg

 “Kiralama Modelinin Çok Daha Avantajlı Olduğunu Gördük”

Alışan Logistics Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 1985 yılından bu yana aktif olarak faaliyet gösterdiklerini belirterek, uluslararası karayolu taşımacılığı olarak başladıkları hizmetlerini, intermodal taşımacılık, depolama ve antrepo hizmetleri, enerji ve likit taşımacılığı, kimyasal tanker yıkama ve diğer katma değerli hizmetlerle sürdürdüklerini söyledi. Dünyada hızlı bir değişim olduğunu Alışan Logistics’in de buna ayak uydurmak için yapılandığını anlatan Damla Alışan, sundukları çok modlu taşımacılık çözümleri ile hem maliyetlerini azalttıklarını hem de karbon ayak izlerini küçülttüklerini belirtti.

Müşterilerine son teknolojik imkanlardan faydalanarak, günün koşullarına uygun kaliteli hizmet sunduklarının altını çizen Alışan, “Çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle, müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları, onlara en pratik ve yenilikçi çözümlerle sunuyoruz. Hızla ilerleyen teknolojiye ayak uyduruyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz, ekipmanlarımızı Türkiye’de ve dünyada uygulanan belirli normlara uygun hale getiriyoruz. Araç teknolojileri sürekli gelişiyor. Kiraladığımız araçlarla hizmet veren taraf olarak ciddi artı değer ve verimlilik sağlıyoruz. İhtiyaçlara hızlı cevap veren, proaktif ve hızlı hareket eden yapımızın yanı sıra zengin ekipmanımız ve esnek altyapımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Filo yenileme yatırımlarımızın yanı sıra uzun vadeli rekabette güç sağlayacak önemli araçlardan biri olan ar-ge faaliyetlerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Geleceği şekillendirmenin ancak geleceği inşa etmekle mümkün olabileceği felsefesiyle sektöre yön vermeyi hedefliyoruz. Alışan Lojistik, her anlamda müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor. Bu amaçla hedeflediğimiz noktaya ulaşırken tercih ettiğimiz iş ortaklarımız her daim işinde ve kadrosunda uzman isimler. Bu hedefler doğrultusunda Tırsan’ a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz”  dedi.

Doğru İş Ortaklarıyla Çalışmanın Avantajını Yaşıyoruz

Damla Alışan, kiralama modeline geçtiklerinde bu işin sürdürülebilirliği noktasında kuşkularının bulunduğunu, ancak aradan geçen 3 yıllık zaman içinde hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi. “Sistemi doğru kurulmuş bir partnerle çalıştığınızda filonuzu sizden çok daha iyi yönettiklerini görüyorsunuz” diyen Alışan, bu sayede kendi işlerine daha fazla odaklandıklarını söyledi.

Kiralaması Yapılan Araçlar Servisten En Geç 24 Saatte Çıkıyor

Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, Alışan Logistics ile yaptıkları anlaşmanın fiyat odaklılık değil hizmet odaklılık anlayışı üzerine kurulduğuna dikkat çekti. Lojistik hizmet veren firmaların temel hedefinin tekerleğin sürekli dönmesi olduğunu, bunun için aracın herhangi bir kazada veya arıza durumunda servislerde günlerce beklememesi gerektiğini anlatan Erkoç, “Bugüne kadar kiralama hizmeti verdiğimiz hiçbir aracımız bir gün bile serviste beklememiştir. Eğer araç serviste bekleyecekse ikinci günde müşterimize ikame araç temin edecek bir altyapıya sahibiz.” dedi.

Erkoç, kurdukları alt yapı sayesinde araçların sürekli hareket halinde olmasını sağladıklarını belirterek verilen hizmeti şöyle anlattı: “Müşterilerimizin kiraladıkları araçlarımızla hangi servislerimizi hangi lokasyonlarımızı kullanacağını önceden tespit ediyoruz. Onun dışında yıllık kilometreleri, bakım esnasında hangi süreçte hangi parça ya da malzemelerin gerekeceğini tespit ediyoruz. Akabinde ilgili servislerde, bu araçlarda öngörülebilecek hasar ya da oluşabilecek aşınan parçalarla ilgili hazırlığımızı yapıyoruz. Gelen bütün araçların 24 saat içinde gerekli onarımlarını, bakımlarını yapıyoruz.  Büyük kazalara karşı servislerde ikame araç da bulunduruyoruz. Araç serviste kalırsa, ikame aracı kendilerine verebilecek durumdayız.”

Alışan Logistics Operasyonlar Koordinatörü Erkut Kasapseçkin de yaptığı konuşmada sektörde, öz mal araç yatırımından kiralama modeline geçişin hızlanacağını söyledi. Alışan Logistics Satın Alma Müdürü Ayhan Özekin ise Tırsan’ın inovatif çözüm önerileri ve maliyet düşürücü yapıcı yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

FİLOTIR Operasyonel Kiralama’nın İçeriği

Kiralama dönemi içerisinde aracın periyodik bakım ve onarım maliyetleri

Muayene ücretleri

Trafik sigortası

Kasko sigortası

Motorlu Taşıtlar Vergisi

Plaka masrafları

15 günden 60 aya kadar kiralama avantajı

Tırsan’ın sahip olduğu tüm ürün gamına kiralama hizmeti sunuyor

Türkiye’nin en geniş ve son teknoloji ile donatılmış servis ağı hizmeti

Türkiye’nin en geniş yedek parça sağlayıcısı

7/24 yol yardım hizmeti

Avrupa’da 350’nin üzerinde yetkili servis

Yurtdışında 12.000 servis noktasında yol yardım hizmeti

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.