Alışan Lojistik, ikinci Ar-Ge Merkezi’ni Konya’da kuruyor

Alışan Lojistik, ikinci Ar-Ge Merkezi’ni Konya’da kuruyor

Alışan Lojistik, 2017 yılında faaliyetlerine başlayan Yön Ar-Ge Merkezi’nin ardından ikinci Ar-Ge Merkezi’ni Konya’da kuruyor

Alışan Lojistik, yeni Ar-Ge merkezinde gerçekleştireceği projeler ile sektöre yön vermeyi ve sektörün küresel çapta sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor. Lojistik sektörün lider kuruluşlarından Alışan Lojistik, uzun vadeli rekabette güç sağlayacak önemli araçlardan biri olan Ar-Ge yatırımları ile dikkat çekmeye devam ediyor. "İnovasyon Geleceğe Taşır" mottosuyla yola çıkan ve bu alandaki çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Alışan Lojistik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı sonrası 2. Ar-Ge merkezini Konya tesislerinde kurmaya hak kazandı. Türkiye genelinde 16 farklı lokasyonda yaklaşık 1400 çalışanı ile tedarik zinciri yönetiminde uçtan uca hizmet sağlayan, tehlikeli madde depolanması ve taşımacılığında öncü olan Alışan Lojistik, hizmet kalitesini arttırmak, rekabet gücünü geliştirmek ve sürdürülebilir büyümesini devam ettirmek amacıyla 2017 yılından itibaren Ar-Ge inovasyon çalışmalarına yatırımlarını arttırdı.

Ağustos 2017 tarihinde 40 personelle birlikte Ar-Ge çalışmalarına başlayan Alışan Lojistik, “Endüstri 4.0”ın çok konuşulduğu günümüzde güncel teknolojik gelişmelere fiziki altyapı yatırımları ve insan kaynakları ile birlikte hızlı uyum sağlamak ve mesleki bilgi birikimini akademik işbirlikleriyle geliştirmek için Ar-Ge merkezi uygulamasını önemli bir fırsat olarak görüyor. Uluslararası kalite standartlarının her aşamada etkin olarak uygulandığı firmada, inovasyon kültürünün yerleşik hale getirilmesi ve katma değerli ürünlerin ortaya çıkarılması için proje bazlı çalışmalar yürütülüyor.

Geleceği şekillendirmenin ancak geleceği inşa etmekle mümkün olabileceği felsefesinden yola çıkan Alışan Lojistik; sürdürülebilirliğin, “Endüstri 4,0” ile birlikte “Endüstri 5,0”a giden yolda, Ar-Ge ve inovasyon kavramlarının tüm şirket çalışanlarına benimsetilebilmesiyle gerçekleşebileceğine inanıyor.Konya’da 2017 yılında gerçekleştirdiği operasyon merkezi yatırımı ile İç Anadolu bölgesinde önemli bir rekabet şansı yakalayan Alışan Lojistik, burada kurulacak Ar-ge merkezi ile yerel firmalar ve bölge üniversiteleri ile iş birliklerini geliştirerek lojistik sektörünün gelişimine katkı sağlamayı sürdürmeyi amaçlıyor. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.