Allison IAA 2012’de yerini almaya hazır

Allison IAA 2012’de yerini almaya hazır

Allison, ileri teknolojiyi kullanmanın yakıt, emisyon ve zaman anlamında verimliliği arttırmak için en önemli anahtar olduğunun altını çiziyor.

Allison Transmission, en ileri teknolojiyi kullanarak geliştirdiği hibrit tahrik sistemlerini, tüm yeni kontrolleri ve ticari araçlar için yenilikçi şanzıman modellerini Almanya, Hannover’da 20-27 Eylül arasında düzenlenecek 64. Uluslararası Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı IAA’da sunacak. Allison Transmission olarak müşterilerin en iyisini hak ettiğine inandıklarını belirterek ticari taşımacılık için en verimli çözümleri sunduklarını söyleyen Allison Transmission Uluslararası Pazarlama Direktörü Lawrence Love; “Dünyanın her yerindeki müşterilerimiz Allison’ın pazara getirdiği ürün ve teknolojileri takdir ediyor. Çin’de toplu yolcu taşımacılığında, Almanya’da çöp toplamada, Avustralya’da yangın ile mücadelede, Brezilya’da inşaat işleri ve beton teslimatlarında, ABD’de gıda dağıtımında yerel yönetim ve özel işletmeler, Allison şanzımanlarla işlerini en verimli ve ekonomik olarak yürütürken Allison’a güvenmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.


Allison Transmission dünya çapında 300’den fazla OEM, araçlarını standart veya opsiyonel olarak Allison tam otomatik şanzıman ile sunuyor. Konuyla ilgili olarak Love; “OEM’ler, kesintisiz güç aktarımı sağlayarak operasyonel faydalar ve üretkenlik için aracı optimize eden Allison şanzımanın yeteneğine güveniyor” ifadesini kullandı. Allison ile kolay sürüş, yüksek performans
Kolay sürüş, yüksek performans, aktarma organlarının korunarak maksimum dayanıklılığa ulaşması ve optimum yakıt kullanımı sağlanması için motordan tekerleklere kesintisiz güç aktarımı sunacak şekilde tasarlanan Allison otomatik şanzımanlar da vites değişimi sırasında motor gücünü kesmek yerine motorun beygir gücünü ve torku daha etkin kullanılıyor. Allison Transmission, 64. Uluslararası Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı IAA’da, Allison’ın kesintisiz güç ve traktör römorku segmentinde çekme kuvvetinin faydaları sunan yeni patentli TC10 ikiz mili / tork konvertörünü tanıtacak. Ayrıca kamyonlar için yeni geliştirilmiş paralel hibrit sistemi H 3000 de fuarda yerini alacak. “H 40/50 EP hibrit ile donatılmış 5 binden fazla şehir içi otobüs”
Şehir içi otobüsler için hibrit sistemlerini geliştiren Allison’ın, H 40/50 EP hibrit ile donatılmış 5 binden fazla şehir içi otobüs, dünya çapında 230’u aşkın ilde faaliyet göstermeye devam ediyor. Bu araçların, dizel yakıt ile karşılaştırıldığında şu ana kadar yaklaşık olarak 100 milyon litre yakıt tasarrufu sağladığı ve karbondioksit emisyonlarının 259 metrik tondan fazlasına engel olduğu öngörülüyor. Allison, yeni ve son derece gelişmiş olan 5. nesil şanzıman kontrol sistemini, ilk kez IAA fuarında tanıtmaya hazırlanıyor. Fuarda Allison tam otomatik şanzımanın, doğalgaz ile çalışan bir aracın performansını ve verimliliğini önemli ölçüde nasıl arttırdığına da değinilecek. Allison tam otomatik şanzıman ile donatılmış Mercedes Econic NGV araçların, dizel ile kıyaslandığında yaklaşık olarak yüzde 20 oranında yakıt, yüzde 20-30 oranında emisyon ve yüzde 50 oranında gürültüyü azalttığı belirtiliyor. www.tasimacilar.com 04.09.2012 / 17:04