Allison, IDEF 2015’te şanzımanlarını sergiledi

Allison, IDEF 2015’te şanzımanlarını sergiledi

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen IDEF 2015 fuarında ziyaretçiler, Allison standında tekerlekli askeri araçlar için sunulan Allison 3000 Serisi™ tam otomatik şanzımanı incelediler.

 

Allison Transmission, bu yıl on ikincisi organize edilen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF), global anlamda kalite, güvenilirlik ve dayanıklılık özellikleri ile tanınan dünyaca ünlü 3000 Serisi™ tam otomatik şanzımanını sergiledi.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen IDEF, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın ise dördüncü büyük savunma sanayii fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu yıl 124’den fazla ülkeden yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilen IDEF’te, en zorlu koşullarda üstün araç performansı ve olağanüstü hızlanma için kesintisiz vites geçişi sunmak üzere özel olarak tasarlanan Allison’ın 3000 Serisi şanzımanı yine büyük ilgi gördü. Otokar, BMC, Anadolu Isuzu ve Nurol Makina gibi lider Türk araç üreticileri de IDEF’te Kesintisiz Güç Teknolojisi™ ile Allison şanzıman donanımlı araçlarını sergilediler. Otokar, fuarda Cobra II, Ural, Kaya II, Arma 6x6 ve Arma 8x8 modellerini, Nurol Makina, Ejder Kunter, Ejder Toma ve Ejder Yalçın modellerini ve Anadolu Isuzu da Novo Ultra zırhlı otobüs modelini Allison şanzıman donanımı ile sergiledi. BMC ise IDEF’te Allison donanımlı yeni aracı Vuran’ın lansmanını gerçekleştirdi. BMC, ayrıca Kirpi 4x4, Kirpi 6x6, Midilux-Z zırhlı otobüs, Toma 340-18 (4x4) ve Profesyonel 380-44 6x6 modellerini de fuarda Allison’ın şanzıman donanımı ile sundu.

Motor kapasiteleri 336 kW’a (450bg) kadar olan orta segment tekerlekli araçlar için tasarlanan Allison 3000 serisi, farklı zorlu koşullarda güvenilir operasyonlar sunmak üzere üretiliyor. Yakın ve geniş dişli oranı, patentli tork konvertörü ve vites geçişi stratejilerini geliştiren 5. Nesil gelişmiş elektronik kontrollere sahip Allison şanzımanlar, en zorlu arazi şartlarında benzersiz bir araç kontrolü ve manevra kabiliyeti sunuyor.

Allison 3000 serisi motor tahrikli PTO ile daha iyi araç freni sunan ve fren aşınmasının azalmasını sağlayan opsiyonel entegre retarder özelliklerine sahip. Kullanılan helisel dişli dizaynı da gürültü oranını düşürüyor.

Allison Transmission Orta Doğu ve Türkiye Bölge Müdürü Taner Gider, fuarda yaptığı açıklamada; “Allison askeri destek sunan geniş bir tam otomatik şanzıman yelpazesine ve dünya çapındaki askeri müşterilerine gelişmiş şanzıman teknolojisi sağlayan 60 yılı aşkın gurur dolu bir tarihe sahip. IDEF Fuarı, bir kez daha savunma sanayinin lider OEM’leri ve ulusal savunma delegeleri ile bir araya gelmemizi sağladı. Böylece yine Allison şanzımanların zorlu koşullarda nasıl talep edilen şanzıman çözümlerini sunduğunu aktarmış olduk,” dedi.

allison-1-001.jpg

allison-2-002.jpg

allison-3-002.jpg

allison-4-001.jpg

allison-5.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.