Allison Şanzıman Donanımlı Credo Otobüsler

Allison Şanzıman Donanımlı Credo Otobüsler

Macaristan’da Pécs şehri, 2013 yılından beri eski toplu taşıma filosunu, güvenirlik ve yakıt tasarrufunda lider konuma gelen yeni Allison Şanzıman Donanımlı Credo otobüsleri ile yeniliyor.

2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti seçilen Pécs şehri, son zamanlarda toplu taşıma işletmesinin otobüs filolarını yenilemesi ile ivme kazandı. Yenileme programı çerçevesinde Tüke Busz Zrt Otobüs İşletmesi, toplamda 35 adet yeni otobüslerini teslim aldı. İki adet Citadell-19 körüklü otobüs, beş adet Credo Econell CiTY Modeli ve 28 adet Credo Citadell-12 solo otobüsler ile yenilenen filonun tamamı, Allison tam otomatik şanzımanlarla donatıldı.

   Tüke Busz Zrt Başkanı Istvan Paiger açıklamasında; "Aldığımız sonuçlar, genel olarak maliyetlerimizin şimdiden düştüğünü gösteriyor. Fiyat/değer oranı çok avantajlı olan bu araçların işletim maliyetleri, diğer otobüslerden çok daha düşük.” diyor.

   Yenileme programının bir parçası olarak satın alınan otobüsler, kısa sürede yapılan teslimatı ile Kravtex-Kühne Group tarafından üretildi. Allison şanzımanları takip ettiklerine ancak daha önce kullanmadıklarına değinen Paiger, Kravtex-Kühne grubun Allison tam otomatik şanzıman seçeneğini sunmasıyla karar verdiklerini belirterek; "Szentgotthárd'daki Allison üretim tesisini ve Müşteri Deneyim Merkezi’ni ziyaret ettikten sonra tam otomatik şanzımandan daha da emin olduk.” dedi.

   Tüke Busz İşletmesi, otobüs operasyonlarına yönelik çok farklı veriler de sunuyor. Yeni otobüsler öncesinde üç aylık bir dönemde çeşitli teknik sorunlar yüzünden yolcular, 7.700 otobüs hattını kaçırarak mağdur oldular. Yeni Allison şanzıman donanımlı otobüslerin hizmet vermeye başlaması ile eksik hatlarda yüzde 98,8 oranında azalma kaydedildi. Ayrıca, yakıt tüketiminde solo otobüslerde yüzde 13'ten yaklaşık 31'e yükselen, körüklü otobüslerde yüzde 6'ya varan tasarruf ile sağlanan verimlilik artışı, yenilenen araç filosunun performansını kanıtladı.

   Tüke Busz’ın Servis İstasyonu Müdürü Lajos Nagy, yeni Credo otobüsler ile çalışmaktan oldukça memnun. Farklı şanzıman teknolojisine sahip otobüslerde deneyim sahibi olan Nagy, Allison donanımlı modellerin çok iyi olduğunu belirterek; "Elektronik kontroller kalibre edildikten sonra, sürüş biçiminizi çabuk öğreniyor ve şanzıman tekerlere kesintisiz güç aktarıyor. İşletimi olağanüstü. Otobüsler bir yılda 40,000 ila 100,000 kilometre kadar yol kat etti ve bir kez bile şanzıman sorunu nedeniyle duraklamadılar. Yine de, Allison ekibinin yardımcı olmak için hazır bulunduğunu ve ihtiyacımız olursa servisin her zaman sağlanabileceğini biliyoruz." dedi.

   Mecsek dağlarının güney yamacında yer alan Pécs şehri, dik, dolambaçlı yollar açısından zorlu bölgelere sahip. Ancak otobüs sürücüsü Gabor Trapp'a göre, Allison donanımlı araçlar için bu bölgede zorlu yollar söz konusu değil. Trapp konuyla ilgili olarak; "Bu şanzımanlar, Mecsek yamaçlarında, eskiden kullandıklarımdan çok daha sarsıntısız bir kalkış ve hızlanma sağlıyor. Bu da güzergâhımızda bulunan dik ve dar yollarda çok büyük bir avantaj demektir. Sürüşü daha kolay ve manevra yapmayı daha güvenli bir hale getiriyor." diyor.

allison-macaristan.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.