Allison şanzıman donanımlı Mercedez-Benz Axor 2533NLG Euro 5 görücüye çıktı

Allison şanzıman donanımlı Mercedez-Benz Axor 2533NLG Euro 5 görücüye çıktı

Atık toplama ve farklı belediye hizmetleri için tasarlanan Mercedes-Benz Axor 2533NLG Euro 5 kamyonlar 25. Pollutec Fuarında görücüye çıktı.

Atık toplama ve farklı belediye hizmetleri için tasarlanan Mercedes-Benz Axor 2533NLG Euro 5 kamyonlar artık Fransa pazarı için retarderlı Allison 3200 şanzıman ile donatılıyor. Bu yıl, Mercedes-Benz ortaklığı ile Allison Transmission, Fransız pazarında Axor 2533NLG Euro şasili kamyonu Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman donanımlı olarak piyasaya sürüyor. Araç ilk kez, Fransa’da düzenlenen 25. Pollutec Fuarı Ulaşım ve Lojistik ziyaretçileri ile buluşurken, Allison, standında 3000 Serisi şanzımanlara da yer verildi.


Allison Transmission, aynı zamanda 5. Nesil elektronik kontrolleri de fuarda tanıttı. Geliştirilmiş Şanzıman Kontrol Modülü (TCM) donanım ve yazılımı ile yeni entegre eğim ölçer ve diğer birçok özelliğin, kolay OEM entegrasyonu sayesinde araç performansını ve yakıt tasarrufunu arttırdığı belirtildi. Allison Transmission Fransa Pazar Geliştirme Müdürü Benjamin Bouchot, atık toplama ve belediyenin diğer hizmet sektörlerinin taleplerinin her zaman arttığını ve bu nedenle maksimum verimlilik ile çalışan, güvenilir şanzıman donanımlı araç gereksinimleri doğduğunu ifade ederek, "Müşterilerimizin güvenebilecekleri uzun soluklu çözümler ile araç bakımlarının en aza indirgenmesi, optimal verimliliğin sağlanması ve düşük yakıt tüketimi gibi taleplerinin karşılanması gerekiyor” dedi.


Allison Sürekli Güç Teknolojisi'nin (Allison Continuous Power Technology™), eşsiz performans ve yakıtı verimli kullanmanın en iyi yolu olduğu ifade edilirken, her Allison otomatik şanzımanın, kolay sürüş, yüksek performans, aktarma organlarının korunarak maksimum dayanıklılığa ulaşması ve optimum yakıt kullanımı sağlanması için motordan tekerleklere kesintisiz güç aktarımı sunacak şekilde tasarlandığı belirtildi. Manüel ve otomatik manüel şanzımanlarda (AMTs) vites değişimi sırasında motor gücünü kesmek gerekirken, Allison şanzımanların bu durumun tam aksine motorun beygir gücünü ve torku daha etkin kullanmasını sağladığı belirtildi. Ayrıca, yakıt tüketimini azaltarak ve aracın verimliliği artırarak toplam yakıt kullanımını iyileştirmek için operatörlerin doğru şanzıman teknolojisini seçmesinin büyük önem taşıdığının altı çizildi. www.tasimacilar.com 07.12.2012 Saat:13:45