Allison Şanzımanlı Astra Kamyonlar Bonatti firmasının emrinde

Allison Şanzımanlı Astra Kamyonlar Bonatti firmasının emrinde

İtalyan Bonatti Spa şirketi Allison Şanzımanlı Astra Kamyonlarıyla altyapı projesi olan Avrupa’nın ana gaz hatlarından Kuzey Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı’nın (NEL) inşaatında birlikte görev aldı.

Astra ve Allison, Kuzey Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı (NEL) inşaat projesinde önemli bir görev üstleniyor. Avrupa'nın tüm enerji tedariki için son derece önemli olan bu proje, yaklaşık 1 milyar Euro’luk bir yatırım ile gerçekleştirildi. İtalyan Bonatti Spa şirketi ise bu projede, yaklaşık 100 milyon Euro değerindeki dört ana kısmı inşa etmek için görev alıyor.

Araçlar boru taşımacılığında kullanılıyor

NEL, Gazprom firması tarafından Rusya’dan Avrupa’ya ihraç edilen doğal gazı, Baltık Denizi'nin altından geçen diğer bir boru hattı olan Nord Stream vasıtasıyla Ukrayna'dan geçmeden taşıyan iki boru hattından biri olarak inşa edildi. Bu proje ile Sibirya'dan gelen gaz, Kuzeydoğu Almanya'ya gidiyor ve oradan ara bağlantılar vasıtasıyla Belçika, Hollanda, Fransa ve İngiltere'ye ulaşıyor.

Bonatti şirketinin NEL için etkileyici bir aday olmasında, Opal boru hattının yapım projesini en yüksek kalitede ve en ideal zamanda başarılı bir şekilde tamamlaması büyük rol oynarken Bonatti Filo Müdürü Giuliano Gelmi, Astra ve Allison ikilisinin NEL projesinde zorlu görevleri üstlendiğini belirterek; “Uzmanlık gerektiren bu denli büyük projelerde güvenilir ve kalifiye araçlar hayati önem taşıyor. Allison donanımlı Astra HD8 boru kamyonların seçimiyle hiçbir şeyi şansa bırakmadık” şeklinde açıklama yaptı.


Dev Borular Astra’ya emanet

HD8 şasisinin seçimi, 30 yıldır birlikte çalışan Astra ile Bonatti tarafından yapılırken bu kamyonlar, güvenilirlikleri, esneklikleri ve transformasyon kolaylığı nedeniyle tercih edildi. Kabin ve kaporta, kamyonun 17-m uzunluğunda, DN 1400 (142 cm) çapında ve yaklaşık 14 ton ağırlığında dev boruları taşıyabileceği özelliklerde yapılandırıldı. Bu özel yapım araçlar, daha yüksek hareketlilik ve ön bölümde daha düşük ölçü avantajı sağladı.

İtalyan Bonatti Spa şirketi Tüm zorlu koşullar nedeniyle Bonatti, Astra HD8 boru kamyonları için Allison 4700 Serisi retarderli tam otomatik şanzımanları tercih etti. Allison’ın Continuous Power Technology™/Sürekli Güç teknolojisi sayesinde eşsiz kalkış ve yumuşak vites değiştirme sağlayan bu şanzıman, özellikle en zorlu koşullarda görev yapmak için tasarlandı. Her şanzıman, en zor arazi koşulları ve boruların çok ağır olması dikkate alınarak, entegre hidrolik retarderle donatılmış olarak teslim edildi.


Neden Allison Şanzımanlı Astra

“Allison tam otomatik şanzıman bizim için çok önemli” diyen Giuliano Gelmi konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Araçların yamaçta durup yükün öne ve arkaya kaymasına izin veremeyiz. Böyle büyük bir ağırlık, manuel vitesli araçların yürüyen aksamlarını ciddi şekilde tehlikeye sokarak, olası arızalara ve aracın hizmet dışında kalmasına neden olabilir. Bonatti olarak çalıştığımız çamurlu ve zor arazi koşullarına uygun kamyonlara ihtiyacımız vardı. Sağlam ve güvenilir olan Astra HD8, büyük boruların taşınması için mükemmel bir arazi kamyonu. Allison otomatik şanzımanla donatılan bu kamyon üstün manevra kabiliyeti, sürüş kolaylığı ve yüksek ağırlıklar altında dik yokuşlarda daha fazla güvenlik sağlıyor. Güvenliğe ek olarak, sürücülerimiz maksimum konfor sağlamak için de Allison şanzımanlı Astra kamyonları seçtik” dedi.

www.tasimaclar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.