Allison şanzımanlı kamyonlar her yükü sırtlıyor

Allison şanzımanlı kamyonlar her yükü sırtlıyor

Almanya’nın uzman araç üreticisi KAMAG tarafından yeni geliştirilen cüruf potalı yük kamyonunda yakıcı cürufun güvenli ve hızlı taşınması için Allison tam otomatik şanzıman kullanılıyor.

Eritme çalışmaları, çelik fabrikaları, tersaneler, açık deniz teknolojisi, nakliye araçları ve sistemleri gibi farklı alanlarda kullanılan KAMAG araçları aynı zamanda uzay endüstrisindeki zorlu nakliye görevlerini, büyük nakliye firmalarının lojistik terminal ve işleme merkezi görevlerini de gerçekleştiriyor.


Neden Allison şanzıman tercih ediliyor?

KAMAG tarafından yeni geliştirilen ve şimdiye kadar en büyük 2802-130 tip cüruf potasına sahip yük Allison tam otomatik şanzımanlı kamyonu, yüksek ısılarda tavsiye edilmesi gereken cüruf’un taşınması işlemini kolaylıkla yapıyor.

11.9 metre uzunluğunda, 7.7 metre genişliğinde, 4.3 metre yüksekliğinde olan 82 tonluk araç, 130 ton yük taşıyabiliyor. 2 bin 100 motor devrinde 403 kW (548 hp) ile Caterpillar dizel motor C15 ve Allison 4000 Serisi şanzıman ile donatılan tek akslı araç, 5.7 metre uzunluğunda ve 4.35 metre yüksekliğindeki cüruf potasını 45 m3 kapasite ile taşıyor. Cüruf potalı yük kamyonu, artan yükleri ve daha geniş cüruf potalarını kolayca nakletmek için geliştiriliyor. Bu durumda KAMAG, kompakt aktarma organları için üstün performans sunması nedeniyle Allison şanzımanı tercih ediyor.

Direkt transfer kutusu montajı ile Allison 4000 serisi şanzıman, araç çalıştırılırken tork artışı ve kesintisiz gücün aktarılmasını sağlıyor. Bir diğer deyişle, vites değişikliklerinde dahi yük kamyonunun çeker aksına sürekli güç iletiyor. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.