Allison şanzımanlı kamyonlar Miljö Trans AB şirketinin gözdesi

Allison şanzımanlı kamyonlar Miljö Trans AB şirketinin gözdesi

İsveç Stockholm’deki Miljö Trans AB inşaat şantiyeleri ve yoğun şehir bölgelerindeki yükleme platformlarından atık toplamak için donanımı en uygun aracın hangisi olduğunu belirlemek için bir dizi çalışama yaptı.

Yapılan çalışma sonucunda atık toplama kamyonları için en uygun donanımın tam otomatik şanzımanlar olduğuna karar veren Miljö Trans AB, firma yetkilisi Kenneth Hellström, işlerin yüzde 60’ının çağrı üzerinden yüzde 40’ının ise önceden planlanarak yapıldığını söyledi. Hellström konuyla ilgili olarak “Bir müşterimiz, bizi arayıp atık konteynerinin dolu olduğunu bildirir. Biz de bir saat içerisinde dolu konteyneri boşu ile değiştiririz. Bu şekilde bir müşteri hizmeti sağlayabilmek için yoğun trafik koşullarında, dar yerlerde manevra yaparken ve atık konteynerinin yerine yenisi ile değiştirirken hızlı ve esnek olmamız gerekir” dedi.


Allison şanzımanlı kamyonlar sürüş kolaylığı sağlıyor

Sürekli dur-kalk yaptıkları güzergahlarda Allison şanzımanların manüel veya yarı otomatiklerle karşılaştırıldığında büyük fark yarattığını söyleyen Hellström, Allison şanzımanlı kamyonlarla ilgili şunları söyledi: “Manuel vites değiştirme ihtiyacı olmaksızın sürüş çok daha kolay oluyor. Hızlanma, herhangi bir güç kesintisi olmaksızın yumuşak bir biçimde gerçekleşiyor. Sürücüler, birçok şeye dikkat etmek zorundadırlar. Vites değiştirme ihtiyacı olmaksızın dikkatlerini güvenli sürüş için yoğunlaştırabiliyorlar. Allison şanzımanlar, vitesler arası geçişlerde en uygun motor devirlerini kullandığı için aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlamış oluyoruz.”


“Tam otomatik Allison şanzımanı eskitmek mümkün değil”

Allison donanımlı ilk kamyonu 2002 yılında teslim alan şirketin bugün 3000 Serisi şanzıman donanımlı Scania P280 EEV de dahil olmak üzere 6 adet kamyonu Allison şanzımana sahip. Allison şanzımanlı araçların güvenilirliği ve dayanıklılığından oldukça etkilediğini söyleyen Hellström, “Allison donanımlı ilk kamyonumuz, emekliye ayrılmadan önce yoğun şehir trafiğinde 700,000 km yol kat etti. Şanzımanın tüm ihtiyacı, sadece programlanmış yağ ve filtre değişimiydi. Hiçbir özen göstermeden sorunsuzca çalıştı. Galiba, tam otomatik Allison şanzımanı kullanarak eskitmek mümkün değil. Kamyonu her zaman ayakta tutarak, sadece çalışmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.