Allison Şanzimanlı LYNX kamyonu Fransız itfaiyecilere tanıtıldı

Allison Şanzimanlı LYNX kamyonu Fransız itfaiyecilere tanıtıldı

Allison Transmission, Iturri Grup ile Bremach, hafif ve çok amaçlı yeni LYNX itfaiye aracını itfaiye ve acil durum sektörüne tanıtmak için Fransa’da özel bir test etkinliği düzenledi.

Paris’te Fransız İtfaiyeciler Ulusal Kongresi’nde yeni LYNX itfaiye aracının konseptini tanıtan Allison Transmission, Bremach ve Iturri, Fransa itfaiye ekiplerinin yeni aracı gerçekçi ortamlarda test etmeleri için özel bir çalışma hazırladı. “Her türlü yol koşuluna uygun”
Bremach, Iturri Grup ve ticari araçların lider tam otomatik şanzıman üreticisi Allison Transmission tarafından organize edilen Fransa turu boyunca LYNX itfaiye aracı, her türlü arazide manevra kabiliyeti, yangın söndürme kapasitesi ve araç-gereçler için maksimum alanı ile mükemmel bir uyum sergiledi. SDIS (Services Départmental d'Incendie et de Secours) temsilcileri sekiz ayrı olay yerine davet edildi. Yollarda, itfaiyecilerin çalışma alanlarında ve zor şartlardaki arazilerde test sürüşleri gerçekleşti. Kamyonun üst yapı özellikleri; Bu yeni dizayn edilmiş olan hafif kamyon serisi, her hava koşulunda hem kırsal kesimde, hem de ormanlarda acil durumlara cevap vermek için geliştirildi. LYNX itfaiye aracı kırsal alanlarda ihtiyaç durumumda kullanılmaya elverişli olmayan şehir araçlarına yenilikçi bir alternatif olarak sunuldu. Iturri Grup, hafif araçların performansını arttırarak 6.5 tonluk, dört koltuklu, 1,940 litrelik su ve 60 litrelik ıslatma kapasitesiyle toplamda 2,000 litrelik tanka sahip bir araç geliştirerek itfaiyecilerin işini kolaylaştırmayı amaçladı. Araç; Iturri tarafından geliştirilen ve yenilikçi, geri dönüştürülebilir, çevreyle dost EcoPolyFire teknolojisine sahip. Bremach T-Rex şasi, LYNX itfaiye aracının inanılmaz bir şekilde hızlı hareket etmesini sağlıyor. 3.0-litrelik, çift turbo, Fiat Powertrain motoru Euro 5 ile uyumlu ve 176 Hp and 400Nm kapasiteye sahip. LYNX, toplam 10 dişli oranıyla elde edilmesini sağlayan 2 vitesli yavru şanzımana bağlı 5 ileri vitesli Allison 1000SP Serisi tam otomatik şanzımanla donatıldı. Allison tork konvektörü teknolojisi, torku arttırarak her tür arazide daha üstün kalkış ve hassas manevra sağlarken aktarma organlarının uzun ömürlü olmasına katkıda bulunuyor. Allison şanzımanlar, en zorlu kullanım koşullarında bile üstün güvenilirlik, dayanıklılık ve performans sunuyor. Iturri Ürün Müdürü Hervé Tocan yaptığı açıklamada; “Allison tam otomatik şanzımanlarının en büyük avantajı ellerini her zaman direksiyonda tutan itfaiye sürücüleri için güvenlik, sarsıntısız sürüş ve hızlanma sağlamasıdır. Kendini araç performansına adamış ve önemli kazançlar sağlamış iş ortaklarımızla beraber bu projeyi bitirdiğimiz için çok gururluyuz’’ dedi. www.tasimacilar.com 21.05.2012 / 16:24