Allison şanzımanlı Mercedes-Benz Axor, TECMA 2012’de sergilendi

Allison şanzımanlı Mercedes-Benz Axor, TECMA 2012’de sergilendi

Allison 3200 tam otomatik şanzıman ile donatılan Mercedes-Benz Axor 2533L, çöp toplama ve belediye hizmetleri de dâhil olmak üzere pek çok uygulama için çok yönlü bir kamyon sunuyor.

Orta ve ağır ticari araçlar için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman ve hibrid tahrik sistemlerinin üreticisi olan Allison Transmission, İspanya'da Uluslararası Şehir Planlaması ve Çevre Fuarı olan TECMA’da, Allison 3200 şanzıman ile donatılan Mercedes-Benz Axor 2533L şasileri sergiledi. Allison şanzıman sürümlü bu araç ilk kez TECMA’da görücüye çıktı. Özellikle temizlik ve atık toplama uygulamalarında en sık kullanılan modelleri olan 2000 ve 3000 serisi tam otomatik şanzımanlarını fuarda sergileyen Allison 3200 şanzımanını da, 240kW motor donanımlı Mercedes- Benz Axor 2533L şasili araçta sergilenerek büyük ilgi gördü.


Allison tam otomatik şanzımanlar, tüm dünya genelinde daha fazla verimlilik sağlamayı ve filosunu modernize etmeyi hedefleyen belediyelerin tercihi olurken, Konuyla ilgili olarak konuşan İspanya Allison Transmission Pazar Geliştirme Yöneticisi Trond Johansen "Belediyeler, çöp toplama ve diğer hizmet uygulamaları için Allison şanzımanı talep ediyor. Şehir yollarında ve zorlu arazilerde sürekli dur-kalk, uzun çalışma zamanları ve yoğun sürüş gerektiren uygulamalarda belediyeler, yüksek performanslı, güvenilir, sağlam araçlarla en tasarruflu ve verimli çalışmaları hedefliyorlar” dedi. Büyük firmaların Allison’u tercih etmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirten Johansen, Allison’u tercih edilmesindeki nedeni ise şu şekilde özetliyor: ”İspanya pazarının taleplerini karşılayacak Mercedes gibi kamyon üreticileri daha yüksek motor ile donatılmış araç modellerinde Allison şanzımanları tercih ediyorlar. Ayrıca, aracın kalkışında motor torkunu ikiye katlayan tork konvektörü ile Allison aracın performansını daha da artıyor. Bu eğilimin bir örneği olarak, TECMA’daki standımızda Axor modelini sergilemeye karar verdik. Allison tam otomatik şanzıman, aktarma organlarını koruyan ve filo işletme maliyetlerinin azalmasına katkıda bulunan tork konvektörüne sahip. Ayrıca, tam güç aktarımı ve tork artırımı, filoların yüksek verimliliği ile sonuçlanan kolay kullanım ve yüksek performans avantajlarını garantiliyor. Bu faydalar, üreticilerin araçlarında Allison tam şanzımanı tercih etmesini sağlıyor.” Mercedes-Benz İspanya Satış Müdürü Laura Rodríguez ise konuşmasında; “İspanya’da belediyeler, işletme maliyetlerini hafiflettiği için Allison tam otomatik şanzımanları talep ediyor. Dahası, debriyajın olmaması sürücülerin işini oldukça kolaylaştırıyor” dedi. Ayrıca, fuarda çok büyük ilgi gören GEESINKNORBA standında, Allison şanzıman donanımlı diğer bir Axor sergilendi. Geesinknobra İspanya Satış Müdürü Cees Solinger açıklamasında; “Bu araç Allison ile donatılmış yan-yükleme gövdeli ilk Axor 2533L ve şimdiden büyük talep görüyor. Hâlihazırda Allison şanzıman donanımlı araçları kullanan müşterilerimiz yüksek performansı ve son derece güvenilir olmasından dolayı çok memnunlar” dedi. www.tasimacilar.com 03.07.2012 / 16:20