Allison tam otomatik şanzıman, İtalya’daki ilk Irisbus otobüsünde

Allison tam otomatik şanzıman, İtalya’daki ilk Irisbus otobüsünde

Floransa’nın toplu taşıma şirketi Li-nea, İtalya’nın ilk Iveco GX127 otobüsü ile yolcularını taşıyor. Allison tam otomatik şanzımandan memnun olan Li-nea, aynı araçtan iki adet daha sipariş vererek filosunu güçlendirdi.

Irisbus Iveco GX127 şehir içi yolcu otobüsü, İtalya’da ilk olarak 2011 yılının Mart ayında tanıtıldı. 9,45 metre uzunluğundaki bu otobüs, Allison T280R tam otomatik şanzıman ve 264 hp TECTOR dizel motor ile sunuldu. Li-nea, Allison donanımlı Iveco’lardan memnun
Lansman sonrasında GX 127'nin İtalya'daki ilk müşterisi Floransa'nın toplu taşıma hizmetini veren Li-nea oldu. Li-nea, GX127 için sadece bir performans testi sağlamakla kalmayıp, filosunda ilk kez Allison tam otomatik şanzımanı kullanmaya başladı. Teslim alınan ilk Irisbus Iveco GX127 çok yoğun bir güzergahta 67 bin km yol yaptı ve gösterdiği performans nedeniyle Li-nea, Allison donanımlı iki yeni GX127’nin hemen siparişini verdi.
Allison ile yolcular tarafından neredeyse fark edilmeyen yumuşak sürüş
İlk GX127, Floransa eteklerindeki şehir güzergahında, Avrupa genelinde olduğu gibi her 300-400 metrede bir durağın, dar ve arabalarla çevrili sokakların bulunduğu bir rotada kullanılıyor. Bu koşullarda GX127’nin boyut ve manevra kabiliyetinin Allison şanzıman ile uyumu test edilebiliyor. Adapte olan şanzıman, vites geçişleri daha rahat ve yolcular tarafından neredeyse fark edilmeyen yumuşak bir sürüş sunuyor.
“Allison şanzımanlar ile aracı sürmek çok kolay”
Li-ena’nın 208 otobüs şoföründen biri olan Cappellini, Allison şanzıman donanımlı araçlar ile ilgili görüşlerini belirterek; “Allison tam otomatik şanzıman çok kullanışlı. Aracı sürmek çok kolay. Hem kesintisiz hem de yumuşak bir hızlanma sağlıyor. Ayrıca, Allison tam otomatik şanzımanlar çok sessiz ve günün sonunda biz araç şoförleri daha az yorulmuş oluyoruz'' dedi.
“Araçlarımızın motorları Allison ile daha iyi nefes alıyor”
Li-nea Makina İkmal Müdürü Roberto Saccardi konuyla ilgili olarak; “Irisbus Iveco GX127 otobüslerini büyük bir özenle seçtik. Hem caddelerde hem de şehrin eteklerinde kullanılmak üzere kompakt boyutu ile taşıma kapasitesine uyum sağlayan bir araca ihtiyacımız vardı. Allison ile motor daha iyi nefes alıyor ve bu da yakıt tüketimini daha verimli hale getiriyor” diyor. www.tasimacilar.com 14.03.2012 / 11:59