Allison TC10 şanzıman ile yüzde 5 yüksek yakıt ekonomisi sunuyor

Allison TC10 şanzıman ile yüzde 5 yüksek yakıt ekonomisi sunuyor

Allison’ın çekiciler için yeni geliştirdiği TC10 şanzımanı, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara göre üstün özellikler sunuyor.

Allison TC10 çekici şanzımanı test eden filo kullanıcılarının, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara göre ortalama yüzde 5 daha yüksek yakıt ekonomisi sağladığını açıkladı.

Allison Transmission Kuzey Amerika Pazarlama, Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Jim Wanaselja konuyla ilgili açıklamasında; “Son iki yıl boyunca, A.B.D. genelinde farklı uygulamaları temsil eden yaklaşık 100 büyük filo, gerçek çalışma ortamındaki faaliyetlerinde TC10 şanzımanlarımızı kullanıyor. Daha yüksek yakıt ekonomisi, Allison’ın tanınmış güvenilirliği, dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı ile bir araya geldiğinde, TC10'u filoların verimliliğinin arttırılmasında daha da güçlü hale getiriyor” dedi.

TC10 şanzıman Özellikleri

Özellikle hem şehir içi, hem de uzun yol görevlerinin birlikte yürütüldüğü uygulamalarda kullanılan çekiciler için tasarlanan TC10, otomatik vites değiştirme, tork konvektörü ve çift milli vites kutusu içeren karma bir teknoloji sunuyor.

Şanzıman tamamıyla otomatik ve 10 vites arasında yumuşak, kusursuz bir geçiş sağlıyor. Böylece en efektif hale gelen hızlanma ve yakıt ekonomisi sayesinde TC10 şanzıman, özellikle hem şehir içi hem de otoyol koşullarının birleştiği dağıtım uygulamaları için ideal çözüm oluyor.

600 beygir gücüne ve kalkışta 2,304 Nm torka sahip TC10, 10 ileri ve iki geri vitesle tasarlanıyor. Şanzıman, Allison’ın daha yüksek yakıt ekonomisi özellikleri sağlayan yeni nesil elektronik kontrolleri, gereksiz yağ ve filtre değişimini ortadan kaldıran prognostik özelliği ve gelişmiş vites seçici işlevselliği ile donatılıyor. TC10 için beş yıl veya 750 bin millik (1,206,975 km.) bir garanti de sunuluyor. Allison’un yeni şanzıman üretimi ise Mart 2013 itibariyle başladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.